Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Η λίμνη το ’σκασε» από την ομάδα «Καραμπόλα» κάθε Κυριακή

στις 15:15.

Εδώ και μέρες στα Λιανοχορταρούδια το νερό της λίμνης λιγοστεύει. Πρώτος το καταλαβαίνει ο Βάτραχος και φωνάζει τα ζώα να τους το ανακοινώσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουν το νερό της λίμνης αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Τότε παρουσιάζεται ο Γάτος και  υπόσχεται να τους βοηθήσει.

Τα ζώα μην έχοντας άλλη λύση τον εμπιστεύονται. Τα πράγματα όμως πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο! Τα δέντρα ξεραίνονται, τα ζώα κοντεύουν να αφανιστούν, και το νερό χάνεται κατά ένα περίεργο τρόπο. Παράξενα πράγματα! θα καταφέρουν άραγε οι Λιανοχορταριώτες  να σώσουν τον τόπο τους; Και πως θα το κάνουν αυτό;

Ένα διαδραστικό παραμύθι με  ζωντανή μουσική από παραδοσιακά ακούσματα. Η ιστορία αυτή είναι εμπνευσμένη  από παιχνίδια και τραγούδια  που μοιραστήκαμε  με τα  παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου. Το νανούρισμα στα περσικά « όλα λόιε λόιε » μας το έμαθαν αυτά τα παιδιά και οι μαμάδες τους.   

K O Υ Κ Λ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο     Κ Α Ρ Α Μ Π Ο Λ Α                                                             

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το  1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης, σε σχολεία, στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του  2004.

Τα τελευταία 6 χρόνια εδρεύει στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε  μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας με χαρτοπολτό καθώς και παραστάσεις για  παιδιά προσφύγων  που φιλοξενούνται  στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Φαίη Ρεϊζίδου     
               
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΚΟΥΚΛΑΣ: Φαίη Ρεϊζίδου, Χριστίνα Στουραϊτη      
                   
ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΝ: Φαίη Ρεϊζίδου , Αγγελική Βλασσοπούλου, Χριστίνα Στουραϊτη,
                         
ΚΡΟΥΣΤΑ: Λαμπρίνα Αρβανιτίδου 

Για παιδιά  από 4 και . . . βάλε