Το θέατρο Παλλάς φιλοξενεί στις 20 Οκτωβρίου μια ξεχωριστή συναυλία με τη Λένα Πλάτωνος, παρέα με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα, οι οποίοι και οι τρεις μαζί θα μας ταξιδέψουν πίσω στο 1981 και το Σαμποτάζ, αλλά και σε όλα τα έργα της εξαιρετικής Ελληνίδας συνθέτριας.

Πολλά επίθετα έχουν προσπαθήσει να περιγράψουν το Σαμποτάζ από την πρώτη του κυκλοφορία το 1981. Μέχρι σήμερα παραμένει ανεξάντλητο, ρηξικέλευθο, αναρχικό, σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης, ένα έργο εμβληματικό που κατάφερε να κλυδωνίσει τα θεμέλια της μουσικής σκηνής– σχεδόν σαν το σεισμό της χρονιάς εκείνης.

Δυο χρόνια πριν από την είσοδο του δίσκου– ορόσημου στην τέταρτη δεκαετία ζωής του, οι αστραφτεροί καλλιτέχνες που τον δημιούργησαν επάνω στο σφρίγος της νεότητάς τους, έχοντας διανύσει σημαντικά διαστήματα τα χρόνια που μεσολάβησαν, ξαναβρίσκονται για μια και μοναδική συναυλία στην αίθουσα του Παλλάς.

Η Σαββίνα Γιαννάτου, η πιο ιδιαίτερη ερμηνεύτρια της χώρας μας, συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την Πλάτωνος ενώ η προσωπική της δημιουργία την έχει καθιερώσει ως sui generis καλλιτέχνιδα με σπουδαίες εμφανίσεις στο εξωτερικό και αδιάκοπη παρουσία στην ελληνική δισκογραφία.

Ο Γιάννης Παλαμίδας με την ιδιαίτερη φωνή του, έχει τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του, έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές που έχουν αφήσει εποχή.

Το ανεπανάληπτο αυτό τρίο παρουσιάζεται ζωντανά στην σκηνή για πρώτη φορά σε μια συναυλία που ετοιμάζεται αποκλειστικά για το θέατρο Παλλάς με επίκεντρο τα 13 τραγούδια του Σαμποτάζ σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή και άλλα από την μουσική και στιχουργική δημιουργία της Πλάτωνος.

Μαζί τους οι Στέργιος Τσιρλιάγκος στα πλήκτρα, ο Στράτος Σπηλιωτόπουλος στην κιθάρα, ο Chico στα τύμπανα και Vlastur στο μπάσο.