Η θεατρική εταιρεία Πράξη-Μπέττυ Αρβανίτη παρουσιάζει στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλλήνιας το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη η Λάσπη

Μια γυναίκα δραπετεύει απ΄ τη μεγαλοαστική, τακτοποιημένη ζωή της και μετακομίζει σ΄ ένα απομονωμένο σπίτι, ξεχασμένο κληροδότημα της θείας της. Ο αιφνιδιασμός της είναι τεράστιος όταν ανακαλύπτει πως στο σπίτι της, έχει εισβάλει και κατοικεί εδώ και καιρό ένα νεαρό ζευγάρι με τρία παιδιά, με τη σιωπηλή συνενοχή ολόκληρου του χωριού.

Το ειδυλλιακό καταφύγιο μετατρέπεται σε εφιάλτη και η μάχη για τη διεκδίκησή του θα είναι σκληρή και επώδυνη για όλους. Οι τρεις ήρωες  υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τη φωλιά τους, ματώνουν και ματώνονται, αναμετρώνται με το σκοτεινό παρελθόν του σπιτιού, γλιστρούν σε επικίνδυνα παιχνίδια εξουσίας και υποταγής, γεύονται απαγορευμένους καρπούς, δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές τους.

Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, ένας από τους πλέον σημαντικούς νεοέλληνες λογοτέχνες, με εξαιρετικά δείγματα γραφής τόσο στην πεζογραφία (Οι Τέσσερεις Τοίχοι, Ο Φιλοξενούμενος, Φυσικές Ιστορίες), όσο και στο θέατρο (Η Μεταμφίεση, Λα Πουπέ), πλάθει μια ιστορία απόλυτα ρεαλιστική, αλλά και ταυτόχρονα εξωφρενικά  παράλογη, με σασπένς, συνεχείς ανατροπές, αιχμηρό διάλογο και ανελέητο, καυστικό χιούμορ.

Παίζουν: Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος