Ένα έργο του μεγάλου μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει στη σκηνή του θέατρο Ήβη σε σκηνοθεσία Κώστα Φαρμασώνη με σκοπό να αφυπνίσει τα παιδιά και τους νέους σχετικά με την έννοια και την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το κείμενο γράφτηκε την άνοιξη 2007 για να το παρουσιάσει η θεατρική ομάδα Σκαραβαίοι στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Τεχνόπολις του Γκάζι ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι ξεφεύγει από τα κλασικά θέματα για παιδιά και βάζει στο επίκεντρο ένα νέο επίκαιρο πρόβλημα, που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα κάθε γέννηση πνευματικού προϊόντος, που εκτίθεται σε κοινή χρήση και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο.

Υπόθεση:
Η Κούλα η κατσικούλα γίνεται τραγούδι. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε τραγούδι. Γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία και τραγουδιέται στα πέρατα της γης, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Έχει πουλήσει δισεκατομμύρια δίσκους και CD. Έχει γίνει μπλουζάκι, καπελάκι, μπρελόκ, λούτρινο κουκλάκι. Από την Ελλάδα μέχρι την Κίνα και από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία όλοι τραγουδούν και χορεύουν την Κούλα την κατσικούλα. Όλοι οι παράγοντες έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι. Όλοι… όχι. Εκτός από τους νόμιμους δικαιούχους, οι οποίοι αγνοούν την επιτυχία που γνωρίζει το τραγούδι τους. Το αγνοούν μέχρι τη στιγμή που θα λάμψει η αλήθεια.

Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά αποστρέφονται το διδακτισμό,ο μέγας παιδαγωγός Ευγένιος Τριβιζάς μεταφέρει όλα τα μηνύματα μέσα από ένα ξεκαρδιστικό παιχνίδι παραμυθένιας, αλλά ταυτόχρονα σύγχρονης σάτιρας,που απογειώνει μικρούς και μεγάλους.

Παίζουν:
Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Αυλωνίτης, Σωτήρης Δούβρης, Μαρία Δρακοπούλου, Νίκη Λειβαδάρη, Δημήτρης Λύρας, Χριστίνα Πλατανιώτη, Νικόλας Φραγκιουδάκης, Αντώνης Χαντζής

Ζωντανή Εκτέλεση Μουσικής: Χρήστος Σύγγελος