Μια αναδρομική έκθεση σε κατοικίες σταθμούς για την σύγχρονη αρχιτεκτονική παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη καταγράφοντας τις φάσεις εξέλιξης και τις τάσεις της αρχιτεκτονικής των κατοικιών από τον 20ο στον 21ο αιώνα.

Σκοπός της έκθεσης είναι να ανοίξει η αρχιτεκτονική σε ένα ευρύτερο κοινό που μέχρι τώρα προσεγγίζει την κατοικία κυρίως από την εμπορική της διάσταση, Να ευαισθητοποιηθούν και κινητοποιηθούν ειδικότερες ομάδες του κοινού για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού έργου και την βελτίωση του επιπέδου των κατοικιών και τέλος, να συσχετισθεί η σύγχρονη αρχιτεκτονική με τα σύγχρονα υλικά και τις νέες τεχνολογίες.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν περί τις 60 κατοικίες καταξιωμένων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, που θα επιλεγούν από τις συνολικά 175 συμμετοχές στην πρόσκληση – διαγωνισμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. Μεταξύ των συμμετοχών που έχουν υποβληθεί είναι και έργα των: A66 – Δ. & Σ. Αντωνακάκη, Γ. & Γ. Αποστολάκου, Ν. Βαλσαμάκη, Ι. & Α. Βικέλα, deca ARCHITECTURE, Δ. Διαμαντόπουλου, Π. Δραγώνα – Β. Χριστοπούλου, Τ. Εξαρχόπουλου, Α. Ζαμπίκου, Δ. Ησαΐα – Τ. Παπαϊωάννου, Ν. Κτενά, Α. Κωτσιόπουλου – Ε. Χαλκιοπούλου, Κ. Λαμπρινόπουλου, ΜΟΒ Αρχιτεκτόνων, Χ. Μπουγαδέλλη, Π. Νικολακόπουλου, R.C. TECH, 3SK Αρχιτεκτόνων.