Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί η Γερμανίδα συγγραφέας Καταρίνα Χάγκενα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 2008 με το μυθιστόρημα Γεύση από κουκούτσι μήλου και αμέσως γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα και έξω από τη Γερμανία. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3.000.000 αντίτυπα στην Ευρώπη, οι Εκδόσεις Καστανιώτη συστήνουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το νέο μπεστ σέλερ της χρονιάς!

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 8μμ η Καταρίνα Χάγκενα συνομιλεί με την Αμάντα Μιχαλοπούλου στο Public της Πλατείας Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1), ενώ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 7μμ η Καταρίνα Χάγκενα θα βρίσκεται στo Public στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 24) όπου θα κουβεντιάσει με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο (η εκδήλωση της Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Goethe Institut Θεσσαλονίκης).

Ένα βιβλίο που μιλάει για τις αναμνήσεις, τις άλλοτε τρυφερές και άλλοτε επώδυνες, και για τους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας χωρίς κλισέ, αλλά με ευαισθησία και τρυφερότητα.

Δεν είναι όμως μόνο ότι το βιβλίο αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο και παρέμεινε στη λίστα των μπεστ σέλερ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρώτο μυθιστόρημα της Καταρίνα Χάγκενα απέσπασε και εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ ο Μάρτιν Βάλζερ το χαρακτήρισε «απολαυστικό».

Όπως αναφέρει η Le monde des livres: «Από τη γιαγιά στην εγγονή της, μια οικογενειακή σάγκα που εκτυλίσσεται σε τρεις γενιές. Η συγγραφέας οργανώνει την ιστορία της μέσα από μια σειρά καταστάσεων όπου το σοβαρό διαδέχεται το ανάλαφρο, ενώνοντας τις τόσο διαφορετικές ζωές των ηρωίδων της», ενώ η Die Zeit σημειώνει ότι: «η Καταρίνα Χάγκενα έκανε ένα επιτυχημένο ντεμπούτο μ’ ένα νοσταλγικό βιβλίο και κατέκτησε τις καρδιές των αναγνωστών».