Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει τη μοναδική Joana Amendoeira και τον σημαντικό κιθαρίστα Pedro Amendoeira από την

Πέμπτη 22 μέχρι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.

Η μοναδική fadista Joana Amendoeira δίκαια θεωρείται ότι έχει το fado στην ψυχή της. Η μικρή βασίλισσα του λαϊκού αυτού τραγουδιού της Πορτογαλίας, μοιάζει να έχει γεννηθεί για την τέχνη της αφού το πάθος της για το τραγούδι και τους μεγάλους ποιητές της χώρας της εκφράστηκε από πολύ νωρίς στη ζωή της. Κι αν σε ηλικία 6 ετών, ανεβαίνοντας σε ένα σκαμνάκι, εξέφραζε την ανάγκη να τραγουδήσει, σε ηλικία 12 ετών έπαιρνε το πρώτο της βραβείο στο τραγούδι, ενώ σε ηλικία 16 ετών κυκλοφορούσε τον πρώτο επιτυχημένο δίσκο της. Από το σημείο εκείνο η καριέρα της απογειώθηκε και σήμερα αποτελεί μία από τις πιο προβεβλημένες στον κόσμο τραγουδίστριες της Πορτογαλίας.

Ο Pedro Amendoeira, αδελφός της Joana, είναι ένας από τους αξιολογότερους κιθαρίστες fado, έχοντας συνοδεύσει σπουδαία ονόματα του είδους και έχοντας ηχογραφήσει μεταξύ άλλων μαζί με την Joana, ένα αφιέρωμα στον José Fontes Rocha, θρυλικό κιθαρίστα της Amalia Rodrigues.

Ο Αλέξανδρος Ναθαναήλ, μουσικός & συνθέτης, ήδη από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά “Icons”, έδειξε την αγάπη του στην Πορτογαλική μουσική συνθέτοντας τρία κομμάτια για κιθάρα portuguesa, στα οποία συμμετείχε ο περίφημος Πορτογάλος σολίστ Ricardo Parreira. Η αγάπη του για τα fados τον οδήγησε στο σχηματισμό του γκρουπ των “Minor Keys in F” με την Κωνσταντίνα Πουτκάρη, που με την ιδαίτερη φωνή της, ερμηνεύει τα τελευταία χρόνια, αγαπημένα fados σαν γνήσια fadista. Οι Minor Keys  in F έχουν ήδη  κερδίσει την αγάπη του κοινού, που γεμίζει τους χώρους όπου εμφανίζονται. 

Η σκηνή του Half Note θα γίνει για άλλη μια φορά ο τόπος μιας πρωτότυπης μουσικής συνάντησης όπου η Joana Amendoeira και o Pedro Amendoeira βρίσκουν τους Minor Keys in F με fado μουσική… πέρα από τα σύνορα!

Την Παρασκευή 23 & το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ο Βαγγέλης Τρίγκας θα εμφανιστεί μαζί με το group “Minor Keys in F”.  Θα παίξουν πορτογαλέζικα fados και τραγούδια του Μανώλη Χιώτη (οργανικά) αναδεικνύοντας τη συγγένεια της Ελληνικής και Πορτογαλέζικης λαϊκής μουσικής. Επί σκηνής, ο Βαγγέλης Τρίγκας, θα αυτοσχεδιάσει στο μπουζούκι μαζί με τον γνωστό Πορτογάλο κιθαρίστα Pedro Amendoeira.