Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στην αίθουσα «Φώτη Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου του

Δήμου Αθηναίων θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης αφισών της Unesco, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ολοκληρωμένη μορφή.

Είναι η έκθεση που έγινε από την Unesco το 2005 στο Παρίσι στo πλαίσιo του εορτασμού των 60 χρόνων του Διεθνούς Οργανισμού, και στην συνέχεια παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός σε συνεργασία με τον Ομιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης.

60 αφίσες  που διηγούνται την ιστορία της Unesco, την αποστολή  και τους βασικούς σταθμούς του έργου της.

Aφίσες που αναφέρονται σε θέματα όπως η σημασία του αλφαβητισμού,της ισότητας των δύο φύλλων, της αξίας της ανάγνωσης και του βιβλίου, το σοβαρό πρόβλημα των διακρίσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – κυρίως του παιδιού – της ειρήνης και της δικαιοσύνης, της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, της διατήρησης και διάσωσης των μητρικών γλωσσών  ως φορέα πολιτισμού και παραδόσεων κ.λ.π.
                                                            
Θα προηγηθεί των εγκαινίων, στις 19.30 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου  ομιλία – με θέμα την έκθεση – της κ. Ευφροσύνης Μπαλασσά-Φλέγκα PhD Διεθνών Ευρωπαϊκών και πολιτικών σπουδών, καθηγήτρια-expert Διαπολιτισμικής πολιτικής Unesco, ιδρύτρια της έδρας Unesco του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγγραφέας του βιβλίου «Η Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της», του πρώτου Ελληνικού βιβλίου που ασχολείται με την Unesco που κυκλοφόρησε πρίν ένα περίπου χρόνο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων, Κέντρων Unesco και Πρόεδρος του Ομίλου Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης κ. Κατερίνα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Σωτήριος  Σαπουντζής.

Tην παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός κ. Μαίρη Βιδάλη.