Η παράσταση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του. Τη Δευτέρα 23 την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Αννα Συνοδινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.

Η παράσταση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του. Τη Δευτέρα 23, την Τρίτη 24 kαι την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Αννα Συνοδινού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.

Η γυναίκα της Ζάκυθος είναι ένα έργο με το οποίο ο Σολωμός περιπλανιέται στη σκοτεινή επικράτεια του Κακού.

Οι μεταμορφώσεις του Σατανά, η ενσάρκωση του Κακού ως Γυναίκα της Ζάκυθος και ο Ιερομόναχος Διονύσιος, δημιουργούν ένα τρίγωνο μέσα στο οποίο βασιλεύει η κακία και το καλό απουσιάζει.

Η τελική συντριβή του Κακού που επιτυγχάνεται με το θάνατο της Γυναίκας της Ζάκυθος, παραμένει αμφίσημη και μετεωρίζει τη βεβαιότητά για μια αμιγή έκβαση.

Με μια πένα βουτηγμένη στο πάθος ο ποιητής αντιμετώπισε τους εχθρούς του σε ένα πεδίο υπερφυσικής αλληγορίας. Στο κεφάλι του συγκρούονταν άγγελοι και δαίμονες, ενώ κάτω από τα πόδια του έτρεμε η γη από τις κανονιές των Τούρκων απέναντι.

Η παράσταση είναι σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Σωτήρης Χατζάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Έρση Δρίνη, η μουσική της Σαβίνας Γιαννάτου και οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Σαβίνα Γιαννάτου, Σωτήρης Χατζάκης.

ΙΝFO
Δευτέρα 23,Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Αννα Συνοδινού.
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 25 €, 20 € φοιτητικό
Προπώληση: Δήμος Υμηττού, Ιανός, Metropolis
Πληροφορίες: www.festival-ymittou.gr