Πόσο ελεύθερα ζουν οι gay στην σημερινή Αθήνα έξω από τον βουβό ερωτισμό της κρεβατοκάμαρας τους; Τι συνιστά gay τρόπο ζωής; Πως βλέπει ο Έλληνας γονιός, φίλος, πολιτικός, τον gay συνάνθρωπό του και τι κάνει ο ίδιος ο gay στη χώρα του Μνημονίου και της Επιτήρησης για να διεκδικήσει τα αυτονόητα;

Ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα του σήμερα. Δίπλα στο περήφανο coming out ορθώνονται παράλληλα πανύψηλοι τοίχοι. Εξουσιαστικές σχέσεις, άφθονο σεξ, ναρκωτικά… Όμως, τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια; Που βρισκόμαστε σήμερα;

Το THEATROVICTORIA σε συνεργασία με τη ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ διοργανώνει συζήτηση με θέμα την gay ζωή στην Αθήνα με αφορμή την παράσταση Fucking Games, η οποία παρουσιάζεται αυτή την περίοδο με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική σκηνή του θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού. Στη συζήτηση θα συμμετέχει η ΟΛΚΕ το ATHENS PRIDE καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων του GLBT κινήματος, καλλιτέχνες και προσωπικότητες που έχουν πρωτοστατήσει στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ομοφιλοφίλων.

To panel των ομιλητών έχει ως εξής: Βαλλιανάτος Γρηγόρης (Δημοσιογράφος – Συντονιστής), Κωστής Σπηλιώτης (εκπρόσωπος OΛΚΕ), Andrea Gilbert (εκπρόσωπος Athens Pride), Λύο Καλοβυρνάς, (http://www.10percent.gr/) Νίκος Δέδες (Θετική Φωνή), Πάολα Ρεβενιώτη (τραβεστί – ακτιβίστρια) και Ευαγγελία Βλάμη (εκπρόσωπος Λεσβίες για την Ισότητα).

Η ομοφυλοφιλία ως πράξη έχει πλέον αποποινικοποιηθεί. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει νομιμοποιηθεί, καθότι στη χώρα μας επικρατεί ο σιωπηλός νόμος του προσωρινού, των νομοθετικών κενών, της μεσαιωνικής εξουσίας του ΕΣΡ, της ασπόνδυλης θεοφοβούμενης και διαστρεβλωτικής ρητορείας της Εκκλησίας. Τα GLBT άτομα που ζουν στην αιώνια λιακάδα της γης της Φιλοσοφίας και των Επιστημών, δεν είναι «κανονικοί» πολίτες.

Το THEATROVICTORIA με την παράσταση FUCKING GAMES τόλμησε να παρουσιάσει μια πτυχή του gay lifestyle χωρίς να χαιδέψει αυτιά. Θιασώτες μιας τέχνης που υπηρετεί περισσότερο την ουσία παρά την μορφή, επιδιώκει με κάθε τρόπο την ανοιχτή, άμεση και ειλικρινή επικοινωνία με το κοινό. Σε μιά εποχή που πρωταγωνιστεί η υποκρισία η τέχνη οφείλει να λέει τα πράγματα με τ’ όνοματα τους. Σε μία κοινωνία που πρωταγωνιστεί η απελπισία επιλέγει να εστιάσει στις ανθρώπινες σχέσεις όχι για να ηθικολογήσει, αλλά γιατί εκεί  βρίσκεται η άκρη του νήματος  της ανθρώπινης ζωής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10:30μμ αμέσως μετά την παράσταση. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλιανάτος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live από το http://www.waveradio.gr/