Η Φωτεινή Δάρρα, μια από τις πιο σημαντικές φωνές του σήμερα ερμηνεύει κάποια από τα δυσκολότερα ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών και τιμά την

παράνομη και αμαρτωλή μας σχέση με τα άδικα απαξιωμένα αλλά πασίγνωστα τραγούδια της δεκαπενταετίας ‘60-‘75. Η Φωτεινή Δάρρα θα εμφανιστεί στις 29 Νοεμβρίου 2010 στο Παλλάς σε μια μουσική παράσταση που φέρει τον τίτλο «Του έρωτα και της αμαρτίας».

Σήμερα πια, ο Έλληνας μπορεί να επανεξετάσει αυτό το είδος με μια πιο χαλαρή και σοφή προσέγγιση: Aυτήν της ίδιας της ζωής του. Τα τραγούδια αυτά θέλοντας και μη, μεγάλωσαν, στοίχειωσαν και έθρεψαν τα παιδικά και εφηβικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς: ανέμελα και (αλήθεια τι περίεργο!) από τότε ήδη να νοσταλγούν προκαταβολικά το καλοκαίρι της νεότητας, που δυστυχώς τόσο σύντομα θα ήταν παρελθόν.

Υπέροχα ακόμα και στην υπερβολή τους, τα “αισθηματικά” ελαφρά και ελαφρολαϊκά τραγούδια με συνταρακτικές ερμηνείες φωνών όπως η Τζένη Βάνου, η Νάνα Μούσχουρη, η Ζωή Κουρούκλη, η Γιοβάννα κ.ά. που ποτέ δεν ξανατραγουδήθηκαν από τότε, ακούγονται και από τό νεότερο ακροατήριο με δίψα πρωτόγνωρη. Γιατί είναι τραγούδια που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μιλούν στο κοινό αίσθημα χωρίς υπεκφυγές.

Η Φωτεινή Δάρρα με τα τραγούδια “του Ερωτα και της Αμαρτίας”  τολμά να  προσεγγίσει ταπεινά και να ξανασυστήσει με σύγχρονο τρόπο και χωρίς ταμπού την υπέροχη στην υπερβολή της, ευαισθησία των τραγουδιών της δεκαπενταετίας ‘60-‘75, φέρνοντας τα σημαντικότερα από αυτά στο σήμερα, με νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις και ενορχηστρώσεις. Τι πιο ελληνικό άλλωστε από το υπερβολικά δυνατό συναίσθημα;

Ερμηνεύτρια υψηλών προδιαγραφών η Φωτεινή Δάρρα ξεχωρίζει για τις ερμηνευτικές και φωνητικές επιδόσεις της τολμώντας να ερμηνεύσει με αλήθεια και πάθος τραγούδια που μετά την πρώτη τους εκτέλεση έμειναν ανέγγιχτα από επανεκτελέσεις λόγω υπερβολικών ερμηνευτικών αλλά και τεχνικών δυσκολιών.

“Σ’αγαπώ (ηαγάπη αυτή με πεθαίνει)”, η “Σκλάβα”, Ο Αναμάρτητος”, “Aγόρι μου”, “Απο σένα αρχίζουν όλα”, Τώρα”, είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου στο Παλλάς και που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στο χθες με οδηγό τη Φωτεινή του σήμερα!

Η συναυλία υλοποιεί μία ιδέα του Γιώργου Τσάμπρα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φωτεινή Δάρρα
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Σχεδιασμοί φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος
 

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων