Θέατρο - Χορός / Νέα

Η φωνή του Σώματος

Μια παράσταση γεμάτη κρητική μουσική, χορό, εικόνες, τοπία και χορευτές από την Κρήτη παρουσιάζεται από τον Γιώργο και Γιάννη Μεγαλακάκη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ

Μια παράσταση γεμάτη κρητική μουσική, χορό, εικόνες, τοπία και χορευτές από την Κρήτη παρουσιάζεται από τον Γιώργο και Γιάννη Μεγαλακάκη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ένα θέαμα που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική και τον χορό με την κινηματογραφική εικόνα. Κυριαρχεί η απόλυτη ταύτιση των κινήσεων του χορευτή με τον ρυθμό και το συναίσθημα της μουσικής, αλλά και το αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο, να δημιουργεί δηλαδή αυθόρμητα χορευτικές φιγούρες επηρεασμένος θετικά από τους μουσικούς. Ο θεατής έχει την ευκαιρία, να  παρακολουθήσει μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικού διαλόγου τεσσάρων χορευτών και δύο μουσικών.

Ένα τέτοιο εγχείρημα παρουσιάζεται πρώτη φορά σε επίπεδο παραδοσιακού χορού, διότι αντιμετωπίζει με κριτική διάθεση το φολκλόρ, και αναζητά μέσα από τα προσωπικά βιώματα των δημιουργών της και όλων όσων συμμετέχουν, με χιούμορ, σκεπτικισμό αλλά και αγάπη, τους λόγους που ακόμα και σήμερα, στοιχεία της παράδοσης μας συγκινούν.

Χορευτές: Γιάννης Μεγαλακάκης, Γιώργος Μεγαλακάκης, Νίκος Λεμπέσης, Νικολέτα Κουρκούτα.

Θέατρο - Χορός / Νέα

Η φωνή του σώματος

Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης παρουσιάζουν την παράσταση κρητικού χορού: η Φωνή του Σώματος στη μουσική σκηνή Αυλαία, εκφράζοντας μέσα από την δική τους ψ

Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης παρουσιάζουν την παράσταση κρητικού χορού: η Φωνή του Σώματος στη μουσική σκηνή Αυλαία, εκφράζοντας  μέσα από την δική τους ψυχοσύνθεση την διαχρονική αξία του χορού για τους ανθρώπους της Κρήτης.

H τέχνη του κρητικού χορού  ανανεώνεται και εξελίσσεται συνεχώς. Τα αισθήματα που εκπέμπουν οι κρητικοί χοροί είναι το ζητούμενο της παράστασης και μέσα από τα οποία  αναπτύσσεται  ο τρόπος έκφρασης τροφοδοτώντας τους χορευτές με την πολυμορφία της θεατρικής απόδοσης. Οι κώδικες επικοινωνίας εμπλουτίζονται με ζητούμενο την αυθεντικότητα αλλά και την περαιτέρω ευρηματικότητα που δίνουν τα στοιχεία της φύσης, των ήχων των οργάνων, των μουσικών κομματιών του λόγου και του ρυθμού.

Πρόκειται για ένα χειμαρρώδη ποταμό χορού, μουσικής και αυτοσχεδιασμών. Χορευτές και  μουσικοί, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα παραμυθιακής ευφορίας και κεφιού.  Τους χορευτές συνοδεύουν οι Άρης Πρεβεζάνος(λύρα) και Έκτορας Κυριάκου(λαούτο).