Η θεατρική εταιρεία Πράξη παρουσιάζει για τη χειμερινή περίοδο, στo Θεάτρο της Οδού Κεφαληνίας το έργο του Φρίντριχ Ντύρρενματ,
σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Στο Γκύλεν, μια μικρή πόλη, οι κάτοικοι μετά από μια οικονομική καταστροφή ζουν εξαθλιωμένοι, περιμένοντας ένα θαύμα.

Η είδηση ότι η Κλαιρ Τσαχανασιάν, μια δισεκατομμυριούχος διεθνούς φήμης, που επιστρέφει μετά από 45 χρόνια στην άσημη γενέτειρά της, τους γεμίζει ελπίδα και προσδοκία για καλύτερες μέρες με την πιθανότητα μιας σωτήριας δωρεάς.

Ο παλιός νεανικός της έρωτας, ο \’Αλφρεντ Ιλ αναλαμβάνει να ξυπνήσει τη γενναιοδωρία της. Μαζί μ\’ αυτό όμως αποκαλύπτεται κι ένα ένοχο μυστικό.

Τελικά η Γηραιά Κυρία αποφασίζει να δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην πόλη, αλλά υπό έναν όρο…

Τώρα η πόλη βρίσκεται μπροστά σ\’ ένα μεγάλο δίλημμα και το παιχνίδι αρχίζει…

Την μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Γιώργος Δεπάστας, η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Λιβαθινού, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου και η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή.

Τους ρόλους του έργου θα υποδυθούν η Μπέτυ Αρβανίτη, ο Γιάννης Φέρτης, ο Κώστας Γαλανάκης, ο Νίκος Αλεξίου, ο Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, ο Βασίλης Καραμπούλας, η Τζίνη Παπαδοπούλου, ο Παναγιώτης Παναγόπουλος, ο Θανάσης Δήμου, η Ελένη Ουζουνίδου, ο Ηλίας Κουνέλας και ο Άκις Λυρής.

Η προγραμματισμένη Πρεμιέρα θα γίνει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.