Ένας εξόριστος Θεός επιστρέφει, έρωτες, κοινωνικές αναταραχές, οικονομική κρίση έρχονται μαζί του. “Η επιδημία”, το νέο βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου κυκλοφορεί …

από τις εκδόσεις Πατάκης. Ήταν θεός τρίτης κατηγορίας, κάπου τριακοστός έκτος στην κατάταξη του Δωδεκάθεου. Επέστρεψε στα μέρη µας απ’ την Υποσαχάριο Αφρική, όπου τον είχαν εξορίσει οι υπόλοιποι θεοί εδώ και κάτι αιώνες, γιατί τον έτρωγε η νοσταλγία. Στο έλεος του συναισθηματικού αναβρασμού –καθότι δεν του έφταναν όλα τα άλλα, ερωτεύθηκε κιόλας– απελευθέρωσε όλη του την ποιητική διάθεση, µε αποτέλεσμα να μεταδώσει στον πληθυσμό τον ιό του ατάλαντου και μέτριου λυρισμού του.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο ως πολύ γνωστά: Η ανάγκη του πληθυσμού να εκφράσει τον δικό του συναισθηματικό αναβρασμό προκάλεσε πρωτοφανείς κοινωνικές εκρήξεις και η επιδημία της ποιητικής έκφρασης, που σάρωσε τους πάντες και τα πάντα, κατέστρεψε κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Διότι καμιά κρίση, όσο βαθιά κι αν είναι, δεν μπορεί να σου αφαιρέσει το δικαίωμα στην παρωδία.

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στο Παρίσι συγκριτική λογοτεχνία, θεατρολογία και ανθρωπολογία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Το 1985 εξέδωσε µε τον Μάνο Χατζιδάκι το πολιτιστικό περιοδικό «Το Τέταρτο». Έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο και διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα «Τα Νέα». Έχει εκδώσει µυθιστορήματα και δοκίμια. Τα περισσότερα από τα έργα του μεταφράστηκαν στα γαλλικά και σε αρκετές άλλες γλώσσες. Για το λογοτεχνικό του έργο βραβεύθηκε από την Ακαδηµία Αθηνών και από τη Γαλλική Ακαδηµία.