Μια μεγάλη γιορτή θα στηθεί στo θέατρο Τεχνόπολις, στο Ηράκλειο Κρήτης, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους μουσικούς της …

την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011.

 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι από τις πιο ειλικρινείς, καλοδουλεμένες και χαρακτηριστικές φωνές της ελληνικής μουσικής τα τελευταία χρόνια, επιλέγει πολύ προσεκτικά τις δουλειές της και κάνει όλα τα κομμάτια που έχει ερμηνεύσει να συνδέονται άρρηκτα με το όνομά της.

 

Στις ζωντανές της εμφανίσεις δίνει νέα ζωή στα παραδοσιακά και γνωστά λαϊκά τραγούδια που διαλέγει για να συνοδεύσουν τις προσωπικές της επιτυχίες, ενώ δεν φοβάται να πειραματιστεί σε alternative και jazz δρόμους παρέα με τους πάντα άψογους μουσικούς που την συνοδεύουν.

 

Πρόσφατα παρουσίασε τον πρώτο δίσκο με δικά της τραγούδια. Ο τίτλος του… “τα ρι ρα”! Όλα τα τραγούδια κάπως έτσι δεν γεννιούνται. Φτάνουν στα χείλη μέσα από μελωδικά συλλαβίσματα.  Αυτοσχέδιες συλλαβές που σα νότες παίρνουν τη θέση τους η μια πλάι στην άλλη φτιάχνοντας τις πρώτες μελωδίες που θα γίνουν τραγούδια όταν μεγαλώσουν.  Αυτά τα «τα-ρι-ρα» που σιγοψυθίρησαν μελωδίες βγαλμένες μέσα από την ψυχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, μεγάλωσαν κι έγιναν επιτέλους τραγούδια.

 

Τραγούδια που ζυμώνονταν χρόνια στα πιο βαθιά δωμάτια της καρδιάς, βρήκαν το θάρρος και το πείσμα να έρθουν στο φως. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο καινούργιο της album παρουσιάζει για πρώτη φορά τραγούδια πάνω σε δικές της μουσικές. Είχε την τύχη μέχρι τώρα να τραγουδήσει τραγούδια των πιο σημαντικών σύγχρονων της συνθετών.

 

Οι μουσικοί που θα την συνοδεύσουν επί σκηνής είναι:
Βαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα
Χάρης Κελλάρης – μπάσο
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρα
Άρης Χατζησταύρου – κιθάρα
Δημήτρης Μυστακίδης – μαντολίνο, λαούτο