Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση, που γίνεται ειδικά για το Half Note Jazz Club, με δυο καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν …

για την προσφορά τους στην μουσική μας σκηνή. H Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος έρχονται από τις 10 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2010 στο Half Note Jazz Club!

Εδώ κυριαρχεί η φωνή και το κλαρίνο – που διαγράφουν μια πορεία κοινή με μουσικές και τραγούδια που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το ταξίδι της φωτιάς, που είναι ταυτόσημο με αυτό της δημιουργίας. 

Ήδη υπάρχει ο νέος σπουδαίος δίσκος του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, με τίτλο «Ζωπυρείν», και υπάρχει η ξεχωριστή πορεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο τραγούδι, παραδοσιακό, έντεχνο, λαϊκό – πάντα με ήθος και ουσία. Τραγούδια από αυτή την σημαντική πορεία αναμειγνύονται με οργανικές συνθέσεις και η περιπέτεια της δημιουργίας γίνεται κοινή – τόσο για τους καλλιτέχνες όσο και για τους ακροατές.

Ο ιερός φόβος και η ζωτική σημασία της φωτιάς, που διαπερνά νοηματικά την παράσταση, κάνει τα τραγούδια και τις μουσικές να αποκτούν έναν ιδιαίτερο αισθητικό χαρακτήρα και δίνει στο ταξίδι αυτό, από τη Δύση στην Ανατολή και πάλι πίσω, μια συναρπαστική διάσταση. Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, το ψιθύρισμα του κλαρίνου και το μπλουζ της φωνής (και αντιστρόφως) μας ταξιδεύουν με τρόπο μοναδικό…

Ελένη Τσαλιγοπούλου: τραγούδι
Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο
Σωτήρης Λεμονίδης: πιάνο
Mιχάλης Κουμπιός: καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής-slideshow