Το Μουσικό Σπίτι Δίαυλος φιλοξενεί την Bady Dee που επιστρέφει στην Αθήνα για δύο ιδιαίτερες παραστάσεις…

Η Bady Dee σε ξαφνιάζει ως παρουσία άλλοτε άντρας, άλλοτε γυναίκα, µία µορφή τόσο αψυχολόγητη όσο και ακαθόριστη. Η Baby Dee προκαλεί µε την όψη της αλλά ως µουσικοσυνθέτρια όμως δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Κουβαλά στις πλάτες της µία ιδιαίτερη καριέρα, αρχικά ως αρκούδα στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, έπειτα ως freak-performer στα Coney Island Side Show και Kamikaze Freak Circus, κατάληξε τα προηγούμενα 20 χρόνια να είναι σήµα κατατεθέν στους δρόμους του Manhattan ως γάτα πάνω στο περίφημο τρίκυκλο που έσερνε την άρπα, παίζοντας ακορντεόν.

Ιδρυτικό µέλος των Antony & the Johnsons, αρπίστρια των Current 93 και του Marc Almond, η Baby Dee συµßάλλει τα µέγιστα στην διαµόρφωση του ήχου των καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάζεται, είναι όµως η solo εµφάνιση που δίνει την ευκαιρία να αποτυπωθεί το απύθμενο ταλέντο και η µμοναδικότητα της. Θεωρείται ό,τι πιο λυρικό και παράλληλα αυθεντικά underground υπάρχει στην παγκόσμια μουσική σκηνή σήµερα.

Παίζοντας άρπα, πιάνο, ακορντεόν, πλάθει ένα τοπίο πότε πολύχρωµο και πότε µαύρο, εύθραυστο και ευάλωτο. Η µουσική της θυμίζει κάτι από cabaret του µεσοπολέµου.

To νέο της album (Safe Inside the Day) που κυκλοφόρησε από τη Drag City, με παραγωγούς τον Bonnie Prince Billy και τον Matt Sweeney, λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στην Αθήνα θα τη συνοδεύσει ο Alex Nielson στα κρουστά.  Τις δύο συναυλίες θα ανοίξουν οι Night on Earth.