Η θεατρική ομάδα Μεταμόρφωση παρουσιάζει για λίγες μόνο παραστάσεις, το έργο της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη, που ακροβατεί ανάμεσα στο σουρεαλισμό και το παράλογο, με καταστάσεις που προκαλούν έκπληξη και γέλιο!

Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα τοποθετείται σε ένα μοναστήρι – λούνα πάρκ, χίλια χρόνια μπροστά, που τρέφονται όπως και σήμερα με «χρυσά παϊδάκια» και καπνίζουν τσιγάρα που δεν βγάζουν καπνό, όπου συναντάμε ανθρώπους της καθημερινότητας που προσπαθούν κοντά στο γέροντα-μάγο να βρουν τη λύση που δεν τους προσφέρει η εξουσία, ανοίγοντας την πόρτα … στο μάτι του Λυγκέα. 

Με αφορμή μια ληστεία, ξεδιπλώνονται τραγελαφικές καταστάσεις διανθισμένες με «φαρμακερά» λογοπαίγνια, εκρηκτικό χιούμορ και εύστοχα αποδομένες αλήθειες, μέσα σε ένα ζευγάρι τσαρούχια ενός τσαρλατάνου κόσμου. 

Το έργο, εκτός από το θέατρο Μεταξουργείο, θα ανέβει στη συνέχεια και στο θέατρο Επί Κολωνώ στα πλαίσια του OFF-OFF Athens (Θεατρικό Φεστιβάλ Νέων Ομάδων, 17-18 Ιουνίου) και αμέσως μετά στο Fringe Festival (19, 20, 21 Ιουνίου).