Μία ξεχωριστή συναυλία θα ξεκινήσει στο Θέατρο Ολύμπια, με δύο έργα από δύο πολύ σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, στις 20.00, το βράδυ της Πέμπτης 6ης Μαρτίου.

Μία ξεχωριστή συναυλία θα ξεκινήσει στο Θέατρο Ολύμπια, με δύο έργα από δύο πολύ σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, στις 20.00, το βράδυ της Πέμπτης 6ης Μαρτίου.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει έργα των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών στο Θέατρο Ολύμπια.

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου το Θέατρο Ολύμπια φιλοξενεί σε μία συναυλία το έργο του Παύλου Καρρέρ «Δέσπω, η ήρωις του Σουλίου» και το έργο του Νίκο Σκαλκώτα «Η θάλασσα».

Η Δέσπω γράφηκε το 1875 και χαρακτηρίζεται ως το Πρώτο Ελληνικό Τραγικό Μελόδραμα. Παραπέμπει στην διάθεση θεμελίωσης ελληνικού αντίστοιχου της ιταλικής όπερας, τόσο ως προς την γλώσσα του ποιητικού κειμένου όσο και ως προς το ιδίωμα του μουσικού κειμένου. Το λιμπρέτο υπογράφει ο Κερκυραίος Αντώνιος Μανούσος.

Η μουσική διεύθυνση για το έργο του Παύλου Καρρέρ είναι του Αλκη Μπαλτά, η διεύθυνση χορωδίας του Νίκου Βασιλείου, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας και Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τη Δέσπω ερμηνεύει η Τζένη Δριβάλα, τον Μάρκο ο Νίκος Στεφάνου, τον Κώστα η Βαρβάρα Τσαμπαλή και τον Λάμπρο ο Γιάννης Γιαννίσης.

Η Θάλασσα του Νίκου Σκαλκώτα είναι μπαλέτο, το οποίο γράφηκε ύστερα από παραγγελία της χορογράφου Πολυξένης Ματέυ – Ρουσοπούλου, φίλης του συνθέτη.

Η αρχική ιδέα ήταν ένα μπαλέτο με τίτλο Γη και Θάλασσα, όμως σύντομα ο συνθέτης χώρισε τα δύο κομμάτια: η Γη (ή Τέσσερις φθινοπωρινές εικόνες) ολοκληρώθηκε το 1948, ενώ η Θάλασσα τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς.

Μουσική διεύθυνση Αλκης Μπαλτάς, με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Info
Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 20.00
Θέατρο Ολύμπια
Ώρες λειτουργίας ταμείων και τηλεφωνικών πωλήσεων: 9.30 – 21.00
Τηλέφωνα ταμείου: 210 3612461, 210 3643725
Τιμές εισιτηρίων: 30, 20 και 10 ευρώ
http://www.nationalopera.gr/
[email protected]