Μετά τις τρεις πρώτες επιτυχημένες παραστάσεις της «Φωτο.βόλτας» στο ΚοοΚοο, με τη συμμετοχή αγαπημένων φίλων όπως η Μαρία Καβογιάννη,

η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Ελένη Πέτα, ο Απόστολος Ρίζος, η Μαρία Παπαγεωργίου και πολλοί άλλοι,  η Βικτωρία Ταγκούλη ανεβαίνει στη σκηνή του ΜΕΤΡΟ για μία μοναδική παράσταση, στις 13 Απριλίου 2011.

Τα τραγούδια της παράστασης, πέραν αυτών του δίσκου, είναι διασκευές του Χρίστου Θεοδώρου σε αγαπημένα τραγούδια των δύο καλλιτεχνών, με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά του Sam Marlieri.

Η Βικτωρία Ταγκούλη, με την ιδιαίτερη φωνή και ερμηνεία της, μεταφέρει τις εικόνες των κομματιών σαν ένα ανθρώπινο φωτοβολταϊκό  και μετατρέπει την ενέργεια σε εικόνα και τραγούδι, μέσα σε ένα περιβάλλον καθαρά εικαστικό.

Ο δίσκος «Φωτο.βόλτα» είναι η δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά της Βικτωρίας Ταγκούλη σε στίχους του Διαμαντή Γκιζιώτη και μουσική του Χρίστου Θεοδώρου.

Τα τελευταία τρία χρόνια, χιλιάδες θεατών την έχουν θαυμάσει για τη σπουδαία ερμηνεία της στην παράσταση «Φουρκέτα» στο πλάι της Μαρίας Καβογιάννη και του Κώστα Κόκλα.

Ενορχήστρωση: Sam Marlieri – Χρίστος Θεοδώρου

Παίζουν οι μουσικοί:
Χρίστος Θεοδώρου πιάνο-πλήκτρα, Sam Marlieri σαξόφωνο-programming, Θοδωρής Σεκεριάδης μπάσο, Νίκος Παγώνης ντραμς, Γιώργος Τσουράπης κιθάρες

Λίγα λόγια για τη Βικτωρία Τακούλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα

Σε ηλικία 2 χρονών τραγούδησε το πρώτο της τραγούδι σε ένα μπαλκόνι της οδού Κίου στην Κυψέλη. Είχε τόσο δυνατή φωνή που ακουγότανε μέχρι την πλατεία. Ηταν η πρώτη της παράσταση. Αυτό ήταν η αρχή!!! Στα δώδεκά της χρόνια ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και διπλωματούχος μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και πρώτο βραβείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Πασχάλη.

Τον Ιούλιο του 2008 πρωταγωνίστησε στο μονόπρακτο μιούζικαλ Πρός Κατεδάφιση του Tenesse Williams σε μουσική Χρήστου Θεοδώρου, λιμπρέτο Διαμαντή Γκιζιώτη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, το οποίο παρουσιάστηκε στον εξωτερικό χώρο του Art House Teater Club πάνω στις γραμμές του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόπεως.

Το χειμώνα του 2007-8 συμμετείχε στην παράσταση Εγκλήματα κι Εγκλήματα του Α. Στρίνμπεργκ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη και πρωταγωνιστές το Μηνά Χατζησάββα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο θέατρο Προσκήνιο . Με την ομάδα Μουσικού Θεάτρου ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια performer στις παραστάσεις Όλοι μαύρα και ένα πιάνο (Θέατρο Χυτήριο, Θέατρο Χώρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 1999-2001).Sold out (Μουσική σκηνή Αθηναίς, 2001,2002) Αυτή η νύχτα μένει (2002),Κλασσική Συνταγή (2002-2004), Έπεσε ερωτάς(2003),Μπιμπερό(2004,2006),Η Συνομωσία των Λουκουμάδων (2003-2005),Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (2004),Χορικά 2005(Μουσική σκηνή Αθηναις 2005, Θεατρο μικρής Επιδαύρου 2006, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2006), Δουλάρες (2006-2007).

Η δισκογραφική της περιουσία περιλαμβάνει τις συμμετοχές Όλοι Μαύρα κι Ένα Πιάνο (Σείριος),Κλασσική Συνταγή (Red Records),Οπωσδήποτε Παράθυρο (Heaven), Transformations του Κωνσταντίνου Βήτα (Σείριος), Ένα Τσιγάρο Δρόμος (lyra),Βεραμάν του Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ (Lengend), Δεν Ξέρω Παρά να Τραγουδώ-19 Συνθέτες Μελοποιούν Παλαμά (2005), Δισκογραφική παραγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πεθαίνωντας στην Αθηνά- Μουσική Σταμάτη Κραουνάκη για την ομώνυμη ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου, Ποσό σ’αγαπώ του Σταμάτη Κραουνάκη (Λυχνία).

Από τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφορεί η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο (Α) σε μουσική ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει τραγουδήσει στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (RADA) δυο συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη στη παράσταση INSTALLATION 496.

Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική της δουλειά «Φωτο.βόλτα» σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους του Διαμαντή Γκιζιώτη.
http://victoria-tagouli.blogspot.com/