Καλώς ορίσατε σε ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια της Αμερικής, φτιαγμένο καθ’ εικόνα του παλατιού των Βερσαλλιών, που στα 90,000 τ.μ. του

φιλοξενεί μία μόνο οικογένεια, την Τζάκι, τον Ντέιβιντ και τα 8 παιδιά τους. Η Τζάκι, πρώην Μις Φλόριντα, απολαμβάνει τη ζωή που μπορεί να της προσφέρει ο κατά 31 χρόνια μεγαλύτερος αλλά δισεκατομμυριούχος σύζυγός της, Ντέιβιντ Σίγκελ. Ο Ντέιβιντ, που είναι ο κολοσσός της μεσιτικής στο Λας Βέγκας, είναι ένας ολοκληρωμένος άνδρας που περιτριγυρίζεται από τους 19 υπηρέτες και το ιδιωτικό του τζετ.

Η κάμερα της Λόρεν Γκρίνφιλντ καταγράφει τη χλιδή και την υπερβολή του αμερικάνικου ονείρου στην πιο χρυσαφένια εκδοχή της, μέχρι που το 2008 η οικονομική κρίση χτυπάει την πόρτα των Σίγκελ. Τότε, η τραγική πτώση μιας αυτοκρατορίας ξεκινάει και το ντοκιμαντέρ απογειώνεται μέσω ενός αληθινού τουίστ, που θα έβρισκε ζωή μόνο στο γόνιμο έδαφος ενός σεναρίου μυθοπλασίας.

Η Γκρίνφιλντ, που βρίσκεται την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο με τις κατάλληλες ερωτήσεις υπογράφει μια εκπληκτική κοινωνική σπουδή για ένα ζευγάρι, τα παιδιά, το υπηρετικό προσωπικό, ακόμη και τα κατοικίδιά του, καθώς η πλεονεκτική ζωή τους φτάνει προς το τέλος της. Κ.Θ.

Πρωτότυπος τίτλος: The Queen of Versailles
Σκηνοθεσία / Director: Lauren Greenfield
Φωτογραφία / DoP: Tom Hurwitz
Μουσική / Music: Jeff Beal
Μοντάζ / Editor: Victor Livingston
Εμφανίζονται / Featuring: David Siegel, Jackie Siegel, Virginia Nebab
ΗΠΑ/ USA

2012
Έγχρωμο / Color
100′
Αγγλικά / English