Το δραματικό έργο Η Βασίλισσα Της Ομορφιάς, του  ιρλανδικής καταγωγής συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα, θα ανέβει με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στο θέατρο Βικτωρια σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και την Ναταλία Τσαλίκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ακραία γραφή, η εντυπωσιακή ρυθμολογία, το έντονο σασπένς και το διαβρωτικό χιούμορ είναι μερικά από τα ισχυρά θεατρικά στοιχεία που διατρέχουν τη σχέση δύο μοναχικών γυναικών σε μια επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας. Η Μητέρα και η Κόρη. Η κόρη να υπηρετεί την ανήμπορη μάνα και η μάνα να απαιτεί συνεχώς να την φροντίζουν και να την κανακεύουν. Όταν η μίζερη καθημερινότητα τους ανατρέπεται από την εισβολή ενός παλιού φλερτ της κόρης, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση.

Τέσσερις ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν ισάριθμους ρόλους. Το έργο-φαινομενικά ευανάγνωστο και αναγνωρίσιμο-, απαιτεί μεγάλες ψυχικές και σωματικές αντοχές. Οι δύο γυναίκες αλληλοσπαράσσονται με όλους τους  δυνατούς τρόπους και οι δυο άντρες – αμήχανοι μπροστά στη σύγκρουση των δύο γυναικών – , προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις αρνητικές δυνάμεις που εκλύονται μέσα σε μια ατμόσφαιρα συνεχών αντιπαραθέσεων.

Η  Βασίλισσα Της Ομορφιάς πρωτοανέβηκε στη θεατρική σκηνή του Royal Court του Λονδίνου το 1996 και θεωρήθηκε ως το καλύτερο έργο της θεατρικής σεζόν. Έκτοτε έχει παρουσιαστεί πολλές φορές και κάθε φορά το ανέβασμά της αποτελεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός.

Η διανομή στο θέατρο Βικτώρια έχει ως εξής: Στο ρόλο της ηλικιωμένης  Μητέρας η Έρση Μαλικένζου, στο ρόλο της στερημένης κόρης η Ναταλία Τσαλίκη, στο ρόλο του παλιού αγαθού γνώριμου ο Τάσος Γιαννόπουλος και στο ρόλο του αθυρόστομου νεαρού αδελφού του ο νεότατος ηθοποιός-φετινός απόφοιτος του Θεάτρου  Τέχνης- o Κωνσταντίνος  Γαβαλάς.

Παίζουν οι:Έρση Μαλικένζου, Ναταλία Τσαλίκη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς