Μέχρι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου το Half Note θα φιλοξενήσει την Barbara Luna, για λίγες εμφανίσεις, όπου θα καλύψει όλο το φάσμα της νοτιοαμερικάνικης μουσικής ενέργειας, από το τάνγκο ως την σάλσα, κρατώντας μια καθαρή φολκ-ροκ εικόνα.

Mε την κιθάρα, το τραγούδι και την παρουσία της, η Barbara Luna έχει κατακτήσει τον χώρο της world music μέσα από μεγάλες εμφανίσεις, όπως το WOMAD, παίζοντας ακουστική λάτιν μουσική σε κάθε πτυχή και έκφραση (candombé από την Ουρουγουάη, milonga και chacarera από την Αργεντινή, habanera από την Κούβα, joropo από την Βενεζουέλα, lando από το Περού…).

Ζώντας στην Γαλλία και μετά από σπουδές αρχιτεκτονικής, το μουσικό ταλέντο της Barbara Luna ανακαλύφθηκε στα πιάνο-μπαρ της Λυόν. Μια παρουσία αισθαντική και μια κουλτούρα που αγκαλιάζει βαθιά την πολυμορφία της Λατινικής Αμερικής, με τραγούδια κοινωνικής και ανθρώπινης ευαισθησίας, είναι το όχημα που έδωσε στην Barbara την ορμή για να προχωρήσει.

Η ισχυρή ποιητική μουσική της πατρίδας της, της Αργεντινής, ήταν η βάση αλλά το σύνολο της νοτιοαμερικάνικης λαϊκής μουσικής προσδιορίζει την τέχνη της – όπως εκφράζεται σε θαυμάσια άλμπουμ όπως το A la vida, a la muerte ή το India Morena.