Οι Εκδόσεις Νεφέλη παρουσιάζουν το βιβλίο του Δούκα Καπάνταη με τίτλο «Η αυτοκράτειρα, το χρονικό της Νέας Γης» που περιέχει 6 σχέδια της Εύας Μαραθάκη.

Σε έναν πλανήτη, όπου ό,τι σε εμάς φαντάζει βίαιο και αποτρόπαιο αποτελεί απλή καθημερινότητα, ο επί αιώνες μυστικοσύμβουλος του Αυτοκράτορα συντάσσει –στη φυλακή, λίγο πριν την εκτέλεσή του– την απολογία του. Όχι για τους δικαστές. πευθύνεται στις κατοπινές γενιές των ανθρώπων.

Αν υπάρξουν…
Στους αντίποδες του Μεγάλου Ανατολικού, το νέο βιβλίο του Δούκα Καπάνταη παρουσιάζει το εφιαλτικό σύμπαν της Νέας Γης, όπου ο έρωτας μπορεί να προσφέρει χαρά μόνο στους διεστραμμένους στο έπακρον κατοίκους της. Και όχι μάλιστα σε όλους.

Προσοχή: Το κείμενο περιέχει περιγραφές ερωτικών και βίαιων επεισοδίων που θα μπορούσαν να θίξουν την ευαισθησία ορισμένων αναγνωστών.

Ο Δούκας Καπάνταης γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Έχει δύο διδακτορικά διπλώματα φιλοσοφίας (Παρίσι – Σορβόννη 2000, και Βέρνη 2007) στην Αριστοτελική Μεταφυσική και τη Νεώτερη Λογική αντίστοιχα. Το 2003 εκλέχθηκε Δόκιμος Ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών (Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας). Στο ίδιο Κέντρο εργάζεται μέχρι και σήμερα (ως Εντεταλμένος Ερευνητής από το 2007, και ως Κύριος Ερευνητής από το 2011). Έχει διδάξει Λογική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της European Society for Ancient Philosophy. Ειδικεύεται στην Αρχαία Ελληνική Οντολογία και στη Σύγχρονη Φιλοσοφική Λογική. Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Αγοράκια Κοριτσάκια (2004). Είναι γιος του γλύπτη Βάσου Καπάνταη και της συγγραφέως Ισμήνης Καπάνταη.