Επιτέλους! Η μέρα που θα περπατάμε στο κέντρο της πρωτεύουσας και θα ακούμε παντού μουσική ήλθε και είναι σήμερα 21 Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι γεγονός και φέτος θα έχει την καλύτερη διοργάνωση.

Επιτέλους! Η μέρα που θα περπατάμε στο κέντρο της πρωτεύουσας και θα ακούμε παντού μουσική ήλθε και είναι σήμερα 21 Ιουνίου. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι γεγονός και φέτος θα έχει την καλύτερη διοργάνωση.Με κεντρικό stage στο Σύνταγμα, με έμφαση στον indie pop rock ήχο, φιλοξενώντας νέα και καταξιωμένα ελληνικά και ξένα σχήματα και με το κλείσιμο της οδού Σίνα στο Κολωνάκι, με μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής καταφέρνει να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις από πλευράς εκδηλώσεων.


Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν γύρω στους 92 ξένους καλλιτέχνες από 14 περίπου καλλιτεχνικά σχήματα και εκατοντάδες Ελληνες καλλιτέχνες, επεκτείνοντας το μουσικό φάσμα της φετινής Γιορτής.


Μέσα από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαρτίου στη Νάπολη, η Ευρωπαϊκή Συνάντηση διοργανωτών της Γιορτής της Μουσικής, αποφάσισε φέτος να δοθεί έμφαση στις ανταλλαγές καλλιτεχνών και σχημάτων μεταξύ χωρών/μελών.


Αυτό σημαίνει ότι στις 21 και 23 Ιουνίου οι γνωστοί δικοί μας Film θα ταξιδέψουν στην Λοζάνη, επιλογή των Ελβετών διοργανωτών για την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.


Από την Λοζάνη στην Ελλάδα θα έρθουν οι Green Fairy, πρεσβευτές του φρέσκου ροκ ήχου της πόλης, με διάθεση για πειραματισμό και επιρροές από Dimitri Chostakovitch και Opeth.


Οι Raining Pleasure, ένα από τα σημαντικότερα αγγλόφωνα συγκροτήματα της Ελλάδας, θα βρεθούν στο Παρίσι στις 21 Ιουνίου για να παρουσιάσουν ένα από τα καταιγιστικά τους live, σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό μουσικό πρόγραμμα της Coca Cola, Soundwave.


Και το Παρίσι μας στέλνει μια από τις πιο σεβαστές φυσιογνωμίες της hip hop σκηνής της πόλης, τον νεοϋορκέζο Beat Assailant, με σαφώς πολιτικούς στίχους που προδίδουν τις αυθεντικές hip hop ρίζες του, jazz, electro και στοιχεία αφρικανικής και βραζιλιάνικης μουσικής με τη συνοδεία εντεκαμελούς μπάντας!INFO
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2007, 21 Ιουνίου σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.musicday.gr.