Για φέτος τις Απόκριες η επιδίωξη του Δήμου Αθηναίων είναι να μας παρασύρει όλους σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις γειτονιές. Κι έτσι, οι εκδηλώσεις του Δήμου για το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι πιο πλούσιες από ποτέ!

To Σαββατοκύριακο τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Κατ’ αρχάς  σε συνεργασία με τη Δ/νση Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί,  μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία της Αθήνας θα μεταμφιεστούν σε αγαπημένους ήρωες των κόμικς και θα συνοδέψουν άρματα με τις αντίστοιχες φιγούρες σε μία παρέλαση που θα ξεκινάει από τη Συγγρού & Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα καταλήγει στο σταθμό του Θησείο. Στο τέλος της διαδρομής θα τους περιμένει μία μεγάλη συναυλία με latin μουσική!

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου η γιορτή μεταφέρεται στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου από τις 10.30 το πρωί έως τις 16.30 θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα ενώ θα περιμένουν τα παιδιά άρματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, καθώς και  dj για ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά μπαλόνια, μάσκες κ.ά.

Επίσης, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης  διοργανώνει παιδικά πάρτυ στα Πολιτιστικά Κέντρα, με στόχο να έχουν τα παιδιά όχι μόνο την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν.

Συγκεκριμένα:
Πολύκεντρο «Ευελπίδων» (Ευελπίδων 18) την Παρασκευή  5/2 ώρα 17:30
Πολιτιστικό κέντρο «Άνω Πετραλώνων» (Δημοφώντος 164) Παρασκευή 5/2 ώρα 18:00
Πολιτιστικό Κέντρο «Βαφειοχωρίου» Σάββατο 6/2 ώρα 10:00-17:00 (περιβαλλοντικό)
Πολιτιστικό Κέντρο «Φορμίωνος» Σάββατο 6/2 ώρα 11:00 
Πολύκεντρο «Αγ. Ελευθερίου» Σάββατο 6/2 ώρα 16:00 
Πολιτιστικό Κέντρο «Βαφειοχωρίου» Κυριακή 7/2 ώρα 10:00-17:00 (περιβαλλοντικό)
Πολιτιστικό Κέντρο «Κάτω Πατησίων» Κυριακή 7/2 ώρα 17:30

Όμως εκτός από τους μικρούς διασκεδάζουν και οι μεγάλοι στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στα δρομάκια της Πλάκας, στον Πεζόδρομο της Ερμού, και σε διάφορα σημεία της πόλης, σ’ ένα μουσικό παζλ για όλα τα γούστα, με latin, jazz, disco, αλλά και πολλή ελληνική μουσική.

Παρασκευή 5/2: Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, ώρα 19:30: Έντεχνη μουσική από το συγκρότημα Τα Πιτσιρίκια

Σάββατο 6/2: Σταθμός Κάτω Πατησίων, ώρα 11:30: Μουσική με τη Φιλαρμονική Νέων ΟΝΑ Θησείο, ώρα 13:30: Πάρτυ νέων σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84
Μοναστηράκι, ώρα 20:00: Λαϊκή μουσική με το συγκρότημα «Μουσικές Διαδρομές»

Κυριακή 7/2: Φωκίωνος Νέγρη, ώρα 11.30: Μουσική με τη Φιλαρμονική Νέων ΟΝΑ
Πεζόδρομος Ερμού, ώρα 12:00: Ντίσκο μουσική με τη Vicky B. και το συγκρότημα «Plastic People»
Ψυρρή, ώρα 13:30: Λάτιν μουσική με το συγκρότημα «Culto la vita»

Δευτέρα 8/2
Πέτρινο – Βοτανικό, ώρα 18.00: – Λαϊκή μουσική με την Ειρήνη Τουμπάκη
Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων, ώρα 20:00:  «Ο κουρέας της Σεβίλλης» όπερα μπούφα από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων