Εννέα δημιουργοί με διαφορετικές προσεγγίσεις αναδεικνύουν την όμορφη πλευρά της πολύβουης Αθήνας στην έκθεση που παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από 2 έως 4 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό του Κέντρο Μελίνα.

Επτά φωτογράφοι και δύο δημιουργοί κόμικ, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, περπάτησαν στα στενά και τις πλατείες, αποτύπωσαν σκηνές με το φακό τους και σκιτσάρανε τους ρυθμούς και τις εικόνες της.

Βρέθηκαν σε πεζόδρομους, κάθισαν σε τραπέζια κάτω από δέντρα, πλάι σε τοίχους νεοκλασικών αλλά και κτίσματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής με έντονα χρώματα και μυρωδιές λουλουδιών.

Βρήκαν τοίχους ζωγραφισμένους με ασυνήθιστα σχήματα να τους ομορφαίνουν,
είδαν την πόλη με μία άλλη ματιά και άλλη διάθεση. Οι επτά με τις φωτογραφικές μηχανές στο χέρι, κλικάρανε πολλά καρέ, οι δύο κομιξάρανε μία ιστορία και όλοι μαζί μας παρουσιάζουν την καλοκαιρινή Αθήνα δίνοντάς εναλλακτική διάσταση στην καθημερινότητα της γκρίζας πόλης.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη της όμορφης πλευράς της πόλης μέσα από τις εννιά διαφορετικές προσεγγίσεις σε 75 περίπου έργα, οι οποίες αποτελούν προϊόντα σκέψης και έμπνευσης νέων ανθρώπων.