Το Φεστιβάλ Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υποδέχονται μια ευαγγελική-βιβλική εκδοχή της ιστορίας του Οιδίποδα και η αρχαία ελληνική τραγωδία επαναπροσδιορίζεται!

Το Ηρώδειο παρουσιάζει τον τραγικό μύθο του Σοφοκλή από μία άλλη οπτική γωνία, δοσμένη από τον σκηνοθέτη Λη Μπρούερ – έναν από τους βασικούς εκπροσώπους της αμερικανικής πρωτοπορίας – και τον Μπομπ Τέλσον.

Ο Λη Μπρούερ παραδίνοντας τα σκήπτρα της θεατρικής αφήγησης στον έγχρωμο ιεροκήρυκα της Εκκλησίας της Πεντηκοστής, μετατρέπει την ιστορία οδύνης και λύτρωσης του βασιλιά της Θήβας, σε ένα ξεχωριστό θέαμα.

Η αρχαία τραγωδία παίρνει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική μορφή. Η gospel μουσική κυριαρχεί και λειτουργεί ως μέσο αφήγησης και επίκλησης.

Η ευαγγελική μουσική των αφρο-αμερικάνων συγχωνεύει το φλογερό πάθος του έγχρωμου εκκλησιάσματος με την αυστηρότητα του ελληνικού δράματος.

Στο Γκόσπελ επί Κολωνώ σκοπίμως συνδυάζονται η υποκριτική, το τραγούδι και ο χορός.

Το αρχαιοελληνικό θεατρικό τελετουργικό ενώνεται με τα αφρικανικά αντίστοιχα τελετουργικά, δίνοντας ένα αποτέλεσμα μοναδικό και πρωτόγνωρο για τον Έλληνα θεατή.

Το Gospel at Colonus είναι μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Αμερικανο-Ελληνικό Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Info
The Gospel at Colonus
21 Ιουνίου, στις 21.00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Εισιτήρια: 100 ευρώ (Διακεκριμένη), 80 ευρώ (Α\’), 60 ευρώ (Β\’), 40 ευρώ (Γ\’), 30 ευρώ (Ανω Διάζωμα)
Κρατήσεις εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com/festival-ww/showProductList.html?idEvent=49