Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη» το Σάββατο …

24 Νοεμβρίου, στις 21:00.

Ένα πανανθρώπινο έργο, που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, το οποίο αμέσως μετά, και με την Αιγίδα του ΙΜΚ, ταξιδεύει εκτός συνόρων για να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες.
Η “Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα” είναι μία σύνθετη παράσταση σε ποιητική απόδοση και μουσική του ίδιου, η οποία παρουσιάζεται ως μια μινιμαλιστικής μορφής τραγωδία, όπου κυριαρχεί ο θείος λόγος, μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών και τη παρουσία του χορού (λαού), η εικόνα μέσω video art και street art, η μουσική, ο ήχος και το φως.

Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να επιβάλλονται αυθαίρετες ερμηνείες στο αριστουργηματικό κείμενο του Ιωάννη, η μετάφραση και η ποιητική του απόδοση σε μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα αλλά και η  παράσταση “Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα” φέρνει το δύσκολο και μερικές φορές στριφνό και δυσνόητο πρωτότυπο κείμενο  ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη τη μοναδικότητά του. Όλη τη ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του και το θείο μεγαλείο, όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη του Θεολόγου.

Η παράσταση συνοδεύεται από προβολές βίντεο  με εικαστικές απεικονίσεις της Αποκάλυψης (την χρονική περίοδο από το 950 έως και το 1870) καθώς και street art εικαστικές παρεμβάσεις -προϊόν επίπονης έρευνας και δουλειάς δύο και πλέον ετών.  Η εμπλουτισμένη με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και μοτίβα μουσική της, αναδεικνύει την εντυπωσιακή, πυκνή και πλήρη μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού όπως ακριβώς αναφέρει το έργο του Ιωάννη.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν, η σκηνογραφική δημιουργία του Μιχάλη Αθανασιάδη, οι εικαστικές παρεμβάσεις του STMTS, οι φωτισμοί του Tάκη Ποδαρόπουλου, και τα ηχητικά εφέ από φυσικές, κατά κύριο λόγο, ηχογραφήσεις του Panas, που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον.

Η παράσταση γίνεται για τους σκοπούς του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν εθελοντικά, λίγες ημέρες πριν η «Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα» παρουσιαστεί και στις Βρυξέλλες.

Συντελεστές

Ποιητική Απόδοση – Σκηνοθεσία και Μουσική: Νίκος Παπακώστας
Σκηνογραφία: Μιχάλης Αθανασιάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικόλας Μαραγκόπουλος
Κινησιολογία: Δανάη Παπουτσή
Εικαστική δημιουργία: STMTS
Φωτισμοί: Tάκης Ποδαρόπουλος
Ηχητικά εφέ: Panas

Παίζουν:

ΠΝΕΥΜΑ: Δανάη Παπουτσή
ΑΓΓΕΛΟΣ: Περικλής ΚασσανδρινόςΣΚΙΑ: Δημήτρης Τσολάκης
Ομάδα χορού: Ράνια Αηδώνη, Άννα Βασιλείου, Μάρω Αγρίτη, Θέμης Αμοιρίδης, Θέμης Μητρόπουλος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις  08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 € και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5ευρώ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.