Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη πρωτοπαρουσιάζει στην Αθήνα τον διακεκριμένο ζωγράφο και Καθηγητή στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου,

Jiang Guofang, με την έκθεσή του Η Απαγορευμένη Πόλη του Jiang Guofang. Εικοσιέξι πίνακες -μεγάλων διαστάσεων- μας αποκαλύπτουν το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο σύμπλεγμα αρχαίων κτιρίων της Κίνας, που η είσοδός σε αυτό ήταν απαγορευμένη για τους απλούς πολίτες για πάνω από 600 χρόνια.

Ήταν ο αυτοκρατορικός χώρος για 24 αυτοκράτορες από τις πρώιμες μέρες της δυναστείας των Ming, τον 15ο  αιώνα έως την πτώση της δυναστείας των Oing, το 1911. Είναι ένα μνημειακό αριστούργημα αρχιτεκτονικής δημιουργίας, το οποίο εκτείνεται σε περισσότερα από 700 στρέμματα και ορίζεται από υψηλά τείχη και φοβερές πύλες.

Ο Jiang Guofang αποφοίτησε από την Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κίνας και άρχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα διδάσκοντας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών καθώς και στην Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φιλοτέχνησε πολλά έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένης της σειράς του Θιβέτ, πορτρέτα, τοπία και νεκρές φύσεις. Από το 1987 επικεντρώθηκε στη δημιουργία της σειράς έργων του με θέμα την περίφημη Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, ενώ το 1993 παρουσίασε αυτή τη σειρά στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας.

Το 2004 έγινε ατομική του έκθεση με έργα ζωγραφικής στην αίθουσα της Πύλης Shenwu στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία ήταν η πρώτη έκθεση που έγινε 80 χρόνια μετά την ίδρυση του Μουσείου της Απαγορευμένης Πόλης. Το 2006, οργανώθηκαν, επίσης, ατομικές του εκθέσεις στο Μουσείο Shandong και αργότερα στα Μουσεία Τέχνης Shenzhen Yachang και Beijing Yachang. Το 2009 πραγματοποίησε την 12η ατομική του έκθεση στο Art Center του Βερολίνου στη Γερμανία.

Η έκθεση συνοδεύεται από τρίγλωσσο κατάλογο στην ελληνική, κινεζική και αγγλική γλώσσα.

Επιμέλεια έκθεσης: Jiang Guofang