Η πρωτοποριακή οπτικοακουστική εγκατάσταση με τίτλο “I am not the Cancer”, έρχεται στην Ελλάδα στις 28 Νοεμβρίου 2013.

Το τολμηρό και τεχνικά καινοτόμο έργο των διακεκριμένων βρετανών καλλιτεχνών John Wynne και Tim Wainwright,  αποκαλύπτει πραγματικές εμπειρίες από τη ζωή γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του μαστού και τις άγνωστες ιστορίες τους προσφέροντας μια σύντομη, αλλά πολύ οικεία ματιά στις σωματικές, συναισθηματικές και πρακτικές επιπτώσεις στις γυναίκες που ζουν με τη νόσο.  

Η έκθεση, η οποία αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης για τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού “Here & Now”, έχει ήδη παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, την Πολωνία και την Πορτογαλία. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Τμήματος Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με  Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Την εγκατάσταση θα πλαισιώσει παράλληλη έκθεση με θέμα «10 Ελληνίδες Εικαστικοί Αφουγκράζονται», όπου 10 σημαντικές Ελληνίδες εικαστικοί που χρησιμοποιούν διαφορετικά τεχνικά και πλαστικά μέσα (ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευή, εγκατάσταση, φωτογραφία), καταθέτουν τον εαυτό τους και μιλούν για μια γυναικεία υπόθεση που μας αφορά όλους και για μια περιπέτεια ζωής που συνεχίζεται. Την έκθεση επιμελείται η Ίρις Κρητικού.

Συμμετέχουν: Ηώ Αγγελή, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Άννα Αμπαριώτου, Εβίτα Γαβριήλ, Ειρήνη Γκόνου, Γεωργία Γκρεμούτη, Κυριακή Μαυρογεώργη, Δάφνη Ρόκου, Μαρία Φιλοπούλου και Βιργινία Φιλιππούση.

Η εμπειρία ή της αρρώστιας ή απλά ο φόβος της θνησιμότητας, αλλά κυρίως, η ελπίδα, μεταφέρονται στην εικαστική συνομιλία των δημιουργών ως θετική διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Ως ευκαιρία ανταλλαγής σκέψεων, αφής και επαφής, συνέργειας, προστασίας και τρυφερότητας.

Ως  ένα πνευματικό ταξίδι από το οποίο μπορούμε να βγούμε καλύτεροι.