Το Θέατρο Μεταξουργείο θα φιλοξενήσει το έργο «Η άλωση της Κωνσταντίας», που προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη

… σε διασκευή και σκηνοθεσία Χρήστου Βαλαβανίδη, με τις Ελένη Γερασιμίδου, Άννα Βαγενά και το Βασίλη Παλαιολόγο. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012.

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο παρουσιάζεται από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου η παράσταση «Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ».

Μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου, ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις!

Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα ξεδιπλώνεται, και η συγκινησιακή φόρτιση εναλλάσσεται με το χιούμορ και την ελπίδα. «Η Άλωση της Κωσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη.

Συντελεστές:
Διασκευή – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια : Χρήστος Βαλαβανίδης
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος.