Ενδεκα εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες ευρώ (11.727.296) συγκεντρώθηκαν στον τηλεμαραθώνιο προσφοράς και αλληλεγγύης που διοργάνωσαν για τους πυρόπληκτους τα ιδιωτικά κανάλια.

Ενδεκα εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες ευρώ (11.727.296) συγκεντρώθηκαν στον τηλεμαραθώνιο προσφοράς και αλληλεγγύης που διοργάνωσαν για τους πυρόπληκτους τα ιδιωτικά κανάλια.


Η άνευ προηγουμένου διάθεση συμπαράστασης των συμπολιτών μας προς τους κατοίκους των καμμένων περιοχών της Πελοποννήσου συνεχίστηκε και χθες μέσω του τηλεμαραθώνιου που οργάνωσαν τα ιδιωτικά κανάλια: ΜΕGΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΑLPHΑ, ΑLTER, STAR,ΣΚΑΪ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


Η μετάδοση άρχισε στις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρουσιαστές τις βραδιάς ήταν οι: Γρ. Αρναούτογλου, Γ. Παπαδάκης, Ελένη Μενεγάκη, Αγγελική Νικολούλη και Χριστίνα Λαμπίρη.


Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον τηλεμαραθώνιο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο αν συνυπολογιστούν και τα 20 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε ο Έλληνας εφοπλιστής Χατζηπατέρας επικοινωνόντας τηλεφωνικά με τους παρουσιαστές της βραδιάς.


Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις μεγάλες προσφορές που γίνονται από ιδιώτες και φορείς, όλο αυτό το διάστημα.


Από αυτές ξεχωρίζουν τα 60 εκατ.ευρώ που έδωσε, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG και τα 50 εκατομμύρια ευρώ της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.


Η Χαλυβουργική διαθέτει για τους πληγέντες το ποσό των 12 εκατ. ευρώ και το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου 10 εκατ. Ευρώ.


Επίσης οι Παναγιώτης και Γιάννης Αγγελόπουλος, τα δύο αδέλφια που διοικούν την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ανακοίνωσαν οτι θα δωρίσουν στους πληγέντες των πυρκαγιών 12 εκατομμύρια ευρώ.


Επίσης η Τράπεζα Πειραιώς θα καταθέσει 5 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό αρωγής και δωρίζει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, 30 πυροσβεστικά οχήματα, συνολικής αξίας 6,5 εκ. ευρώ.


Από πέντε εκατομύρια ευρώ προσφέρουν επίσης: η Βουλή των Ελλήνων, η Τράπεζα της Ελλάδος και τα Ελληνικά Πετρέλαια.


Η ATEbank διαθέτει για τους πληγέντες 3,5 εκατ. ευρώ και η Εκκλησία της Ελλάδος σε λογαριασμό που άνοιξε στην Εθνική Τράπεζα κατέθεσε το ποσόν των 500.000 ευρώ. Ο αριθμός του λογαριασμού (146/546010-70) είναι ανοιχτός για όλους.


Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο αριθμός του λογαριασμού που άνοιξε το υπουργείο Οικονομικών σε όλες τις τράπεζες για τους πυρόπληκτους και προβλέπει φοροαπαλλαγή για όσους καταθέσουν χρήματα είναι: 2341103053. Η τηλεφωνική γραμμή για τους πυροπαθείς: 1555.