Σήμερα 3 Οκτωβρίου 2008 ,το Ηρώδειο υποδέχεται την Αλίκη Καγιαλόγλου σε μια γιορτή, σε μια διαδρομή σε Σμύρνη  Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη μέσα από τα δικά της βιώματα και τους μύθους που συνάντησε στη μουσική…

 Η Αλίκη Καγιαλόγλου είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που έχουν μια συνεπή αλλά καθόλου μονοσήμαντη διαδρομή στο τραγούδι. Την επέλεξαν ο Μάνος Χατζιδάκις αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης για να ερμηνεύσει πρωτότυπα έργα τους, και η ίδια συνέχισε την καριέρα της πιστή στο ήθος και στο πνεύμα τους. Το ταξίδι της μετράει ήδη τριάντα χρόνια, και οι επιλογές της, πολύ πριν το λεγόμενο «έθνικ» γίνει μόδα, έφεραν το κοινό της Ελλάδας σε επαφή με τραγούδια από όλον τον κόσμο (ισπανικά, σεφαραδίτικα, αργεντίνικα, fados). Η φωνή της έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό, στην Αμερική, το Μεξικό και αλλού.

Στο Ηρώδειο θα μας αφηγηθεί ένα δικό της παραμύθι με τίτλο Οι μύθοι μιας Αλίκης. Με  μουσική από Μ. Χατζιδάκη, Μ. Θεοδωράκη, Α. Piazzolla αλλά και ποίηση Γ. Ρίτσου, Μ. Αναγνωστάκη, F. Pessoa, F. G. Lorca, H. Ferrer,  και αγαπημένες στιγμές του διεθνούς και του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από πανέμορφα και πολύ αγαπημένα τραγούδια.

Τέλος, θα μας ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον, στο σύγχρονο τρόπο κλασικής ερμηνείας, συστήνοντάς μας την κόρη της, τη σοπράνο Ελένη – Λυδία Σταμέλλου, αλλά και στη σύγχρονη γραφή μέσα από τα τραγούδια και την παρουσία της Δανάης Παναγιωτοπούλου.

Μαζί της θα είναι μια ομάδα διακεκριμένων ελλήνων σολίστ Παντελής Δεσποτίδης, Χρήστος Ζερμπίνος, Μάριος Καζάς, Χρήστος Κωνσταντίνου, Νίκος Μανιταράς, Φρίξος Μόρτζος, Μιχάλης Σουρβίνος.