Η fizz gallery, εγκαινίασε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου την ομαδική έκθεση με τίτλο Η αισθητική ενεργοποίηση των ευτελών υλικών στην οποία δέκα καλλιτέχνες καταπιάνονται με απλά υλικά….

Οι Δ. Αγραφιώτης, Ν. Αλεξίου, Α. Αντωνόπουλος, Μ. Αρφαράς, Γ.Γυπαράκης, Μ. Ζαχαριουδάκης, Χ. Κοντοσφύρης, Α. Σκούρτης, Π. Χαραλάμπους  και Μ. Χάρος καταπιάνονται με απλά υλικά που, παρά τον ευτελή χαρακτήρα τους, μετατρέπονται σε φορείς ποιητικής έκφρασης και ανοίγουν/προκαλούν μία εικαστική συνομιλία με ποικίλες σημειολογικές προεκτάσεις.   

Ο Χρήστος Θεοφίλης, επιμελητής της έκθεσης, γράφει: Η εικαστική συνάντηση των δέκα καλλιτεχνών και του γράφοντος απεύχεται τη μία και μοναδική εννοιολογική ταυτότητα. Η έκθεση προτρέπει στο διάλογο ταυτοτήτων. 

Η συνάντηση δεν απαντά στο ερώτημα τι είναι τέχνη. Η τέχνη των δέκα είναι πριν από τη διαδικασία, είναι πριν από την ίδια την τέχνη και τα δεσμά της. Το αθέατο μετασχηματίζεται σε ορατό μόνο στην ιερή σιωπή των εργαστηρίων.

Τα δομικά υλικά της έκθεσης είναι η αποδόμηση της ύλης και η αναχαρτογράφησή της. Το απόθεμα μνήμης. Η σοφία της καρδιάς απέναντι σε κάθε ολοκληρωτισμό-κέλυφος και ποτέ έως το έρεβος του εγώ.  Έργα με ευτελή υλικά στην ποιητική της χειρονομίας και του ενστίκτου.