Η ομάδα Αφή εκθέτει τα πρόσφατα έργα των μελών της στο Μουσείο Μπενάκη. Στην έκθεση παρουσιάζονται ολοκληρωμένες προτάσεις-δημιουργίες εμπνευσμένες από αντικείμενα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου.

Για τις ανάγκες της έκθεσης, τα οκτώ μέλη της ομάδας στράφηκαν προς το παρελθόν για να συνομιλήσουν με αντικείμενα άλλων εποχών και να ανακαλύψουν δίπλα τους τη δική τους φωνή. Tα έργα τους μπορούν να σταθούν υποδειγματικά σαν εικαστικές οντότητες και να προβάλουν δημόσια και προκλητικά την αισθητική τους αρτιότητα. Σκοπός τους να δημιουργήσουν ένα σχήμα ενωμένων δυνάμεων και ικανοτήτων που θέλει να προτείνει καινούργιες εφαρμογές στις παραδοσιακές τεχνικές, να ενθαρρύνει κάθε πρωτοποριακή δουλειά και να ξεπερνάει με κάθε ευκαιρία τα ίδια του τα όρια.

Η ομάδα ΑΦΗ ιδρύθηκε το 1979 αρχικά από 10 δημιουργούς που προέρχονταν από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών. Σήμερα η ομάδα μετράει οκτώ μέλη: Μαρία Γρηγορίου, Τζούντιθ-Άλλεν Ευσταθίου, Ίνγκερ Κάρλσον, Κορίννα Κουτούζη, Δέσποινα Πανταζοπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Εύα Χειλαδάκη και Θεοδώρα Χωραφά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Lauren Fensterstock και το σχεδιασμό της ανέλαβε η Λίλη Πεζανού.