Μετά από δυο μήνες γεμάτους τέχνη.. επιστρέφουμε! Το δίμηνο που πέρασε αν και χώρια ήμασταν μαζί. Δημιουργήσαμε τέχνη, γελάσαμε, διαδράσαμε και ομορφύναμε τα σπίτια μας. Μαζί: καλλιτέχνες, φίλοι της τέχνης, παιδιά, οικογένειες και εμείς: μια πραγματική κοινότητα σε διάλογο. Σας ευχαριστούμε που κάνατε αυτήν την πρωτοφανή περίοδο, ακόμη πιο μοναδική για έναν επιπλέον λόγο- για όλα όσα μοιραστήκαμε, για την τέχνη, τη χαρά, τα συναισθήματα.

Ο Βαγγέλης Γκόκας, η Αικατερίνη Γεγησιάν, η Ράνια Εμμανουηλίδου, η Μαρία Οικονομοπούλου, ο Αναστάσης Στρατάκης και η Μανταλίνα Ψωμά, μέσα από διαφορετικές τεχνικές και μέσα, αναδεικνύουν εκφάνσεις αυτής της στιγμής που ξυπνά το ασυνείδητο και δημιουργεί αφηγήσεις που άλλοτε στερούνται ρεαλισμού, ενώ άλλοτε μοιάζουν τρομακτικά οικείες.

Ο αγωγός ύπνου, ή αλλιώς το σημείο μετάβασης μεταξύ ύπνου/ξύπνιου είναι η γκρίζα ζώνη που το συνειδητό δίνει βήμα στο ασυνείδητο και για αυτό αποτελεί συχνά πεδίο έρευνας για τη νευρολογική επιστήμη. H υπναγωγία συχνά συνυφασμένη με αποδέσμευση κυμάτων δημιουργικότητας και διαύγειας, έχει αποτελέσει αγαπημένο στάδιο για πολλούς καλλιτέχνες και επιστήμονες: από τον Thomas Edison στον Edgar Allen Poe, τον Vladimir Nabokov έως τον Albert Einstein.

Καλλιτέχνες:
Βαγγέλης Γκόκας
Αικατερίνη Γεγησιάν
Ράνια Εμμανουηλίδου
Μαρία Οικονομοπούλου
Αναστάσης Στρατάκης
Μανταλίνα Ψωμά


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Ράνια Εμμανουηλίδου, Hypnagogia, 2020, λάδι σε καμβά, βινύλιο, 150 x 140 εκ. (παραχώρηση: γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου)