Η ομάδα b.p.m (beats per minute) ιδρύθηκε το 2018 από αποφοίτους της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν και ήδη έχει καταφέρει να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στο 1ο Adapt festival, να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο 12ο Bob Theatre Festival και να παρουσιάσει με αξιοσημείωτη επιτυχία την παράσταση «Ένας ευγενικός νεαρός που φαινόταν ηλίθιος και δεν είχες κανένα λόγο να τον φοβάσαι». Η ομάδα επιμένει να παίρνει θέση με φρέσκο και νεανικό τρόπο σε ό,τι συμβαίνει σήμερα γύρω μας και παρουσιάζει το πρωτότυπο, σύγχρονο θεατρικό έργο «Hyperspace ή αλλιώς..», γραμμένο μάλιστα από ένα από τα ιδρυτικά μέλη της.

Το «Hyperspace ή αλλιώς..» είναι ένα έργο που μιλάει για τους νέους-ομήλικους με τα μέλη της ομάδας b.p.m. Λίγο μετά τα είκοσι, λίγο πριν τα τριάντα. Είναι η ματιά τους, οι ελπίδες, οι αμφιβολίες, οι μεταπτώσεις σε ένα περιβάλλον που διαρκώς πάλλεται και καταρρέει στο χαοτικό τοπίο της ελληνικής κρίσης. Είναι οι φόβοι που συναντούν στο δρόμο που έχουν πάρει για να τους αποφύγουν.

Να μείνω ή να φύγω;

Τόπος της δράσης η Αθήνα και μια πόλη της Γερμανίας. Ένα ζευγάρι σε κάθε τόπο, μακριά και ταυτόχρονα απελπιστικά κοντά. Οι ήρωες διαπλέκονται χωροχρονικά και διαλογικά, πότε ρεαλιστικά και πότε στο χώρο του διαδικτύου, του ονείρου και της φαντασίας. Με όση αντοχή διαθέτουν παλεύουν να στήσουν τη ζωή τους εδώ ή επιλέγουν να ξενιτευτούν ως λύση στην επισφάλεια και την ανεργία. Είναι η αστάθεια η μόνη σταθερά τους; Να μείνω ή να φύγω; Να φύγω ή να γυρίσω;

Το “Hyperspace ή αλλιώς…” είναι μια φράση που έμεινε μετέωρη. Γιατί; Γιατί φύγαμε για κάπου αλλού, γιατί κάτι άλλο σκεφτήκαμε, γιατί ακούστηκε κάποιος ήχος ειδοποίησης απ’το κινητό. Ένα φλεγόμενο κουαρτέτο διαρκούς προσωρινότητας στο κατώφλι του έρωτα, της φυγής ή της επιστροφής και της ενηλικίωσης,αναζητά απαντήσεις που δεν υπάρχουν αδυνατώντας να δεχτεί, όπως σημειώνει ο Ηρακλής Λογοθέτης στον πρόλογο του υπό έκδοση θεατρικού έργου (εκδόσεις Κάπα), ότι “το πρόσκαιρο έχει τη δική του ρήτρα οριστικότητας”.

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Συντελεστές:

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Δανάη Λιοδάκη
Μουσική σύνθεση: Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια σκηνικών: Νικόλας Κανάβαρης
Κινησιολογία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Άλκηστις Ζιρώ
Βοηθός κινησιολόγου: Χριστίνα Σκλαβάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Αντωνόπουλος
Εικαστική επιμέλεια επικοινωνίας: Δημήτρης Βασδέκης
Βοηθοί παραγωγής: Πάνος Λουκαΐδης, Μαριέλα Δουμπού, Λίνα Δημάκη
Παίζουν:
Γιώργος Κυριαζόπουλος, Δάφνη Λαζαροπούλου, Παναγιώτα Παπαδημητρίου, Αντώνης Χρήστου


Η B.p.m. theater group κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις πυρετώδεις πρόβες για την πρεμιέρα της παράστασης “Hyperspace ή αλλιώς…” στις 5/2 στο Studio Μαυρομιχάλη και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Δανάης Λιοδάκη από την Κάπα Εκδοτική.

Το έργο, που εμφανίζει τους τέσσερις ήρωες να διαπλέκονται και να συνομιλούν πέρα από τις δεσμεύσεις του τόπου και του χρόνου, πότε ρεαλιστικά και πότε στον χώρο του διαδικτύου, πότε στο όνειρο και πότε στη φαντασία, διερευνά τα αδιέξοδα της νέας γενιάς και αναδεικνύει τη βίαιη ενηλικίωσή της.Για το βιβλίο “Hyperspace ή αλλιώς…” θα μιλήσουν ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Δ. Λογοθέτης, η δραματολόγος Έλενα Τριανταφυλλοπούλου και η συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Παπαδημητρίου, Αντώνης Χρήστου, Δάφνη Λαζαροπούλου, Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Μετά την παρουσίαση η B.p.m. theater σας προσκαλεί σε …Hyperparty με μουσική από την Δέσποινα Κουτσουδάκη για να γιορτάσει και να ενισχύσει το πρώτο ανέβασμα του έργου.Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες:
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 8.30μμ
Circuits and Currents Ναυάρχου Νοταρά και Τοσίτσα