Το K&K Showroom στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση Hyperreality, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014.
Στα τέλη του 70 ο Umberto Eco έγραφε στο βιβλίο του “Travels in Hyperreality , για την υπερπραγματικότητα της Αμερικής όπου τα όρια μεταξύ φανταστικού και πραγματικού είναι ανύπαρκτα , με αφορμή αυτές τις σκέψεις η έκθεση αναφέρεται στον όρο Hyperreality και επιχειρεί να προσεγγίσει τα χαμένα πια όρια μεταξύ του εικονικού και του υλικού κόσμου μας. Όπως αποδείχτηκε το Internet δεν είναι ένας παράλληλος κόσμος, αλλά μια σύνθετη προέκταση του και η τεχνολογία δεν είναι μόνο ένα εργαλείο αλλά μια καινούργια ανθρωπολογική συνθήκη, όπου η συνδεσιμότητα, η διάδραση, αλλά και η δυνατότητα παραγωγής τέχνης με τα νέα μέσα δημιουργούν ένα εκπληκτικά γόνιμο πεδίο στο πεδίο της τέχνης.
Η ομαδική έκθεση “ Hyperreality” συγκροτείτε από έργα ψηφιακής τέχνης και νέων μέσων και εξερευνά την καινούργια υπερπραγματικότητα ως μια βιωμένη πλέον συνθήκη στις σύγχρονες κοινωνίες. Απο την ψηφιακή εικόνα και το animation εως τις 3d κατασκευές και τα περιβάλλοντα, οι καλλιτεχνες με τα νέα μέσα εξερευνούν με περιέργεια και δρούν εικαστικα αξιοποιώντας τα ερεθίσματα από το διαρκώς μεταβαλλόμενο και πολυσύνθετο αστικό περιβάλλον.
Ο Χάρης Μάρτης συμμετέχει με 3d stills και video animation, παράγει εικόνες χρησιμοποιώντας κώδικες προγραμματισμού και εξερευνά τον κόσμο των φράκταλς.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Oι Topotheque, δημιουργούν πορτραίτα με ανάγλυφα αλγοριθμικά μοτίβα με την χρήση του lazer και της πυρογραφίας.
O Γιάννης Καράμπελας μέσα από video animation αποδομεί και ανασυνθέτει θραύσματα από οικεία βιώματα.
O Στέλιος Ντεξής και η Μυρτώ Βουνάτσου με την χρήση του animation κατασκευάζουν μικροσκηνές από το αστικό τοπίο οπού υπονοούν την ανθρώπινη παρουσία και διερευνούν τα όρια μεταξύ ζωγραφικής και της κινούμενης εικόνας (animation), ενω η Κατερίνα Αθανασοπούλου με το βραβευμένο από το Lumen Prize,2013, animation με τιτλο Apodemy δημιουργεί μια τρισδιάστατη ψηφιακή αλληγορία για τη σύγχρονη Αθήνα, εμπνευσμένη από τον Πλάτωνα.