Η ομάδα Χορού Κιναίσθηση σε συνεργασία με το Social Body Dance Lab παρουσιάζουν το έργο «HUBRIS» της χορογράφου Κατερίνας Αντωνιάδου. Συμμετέχουν 15 ερμηνευτές και η αυθεντική μουσική σύνθεση είναι του Μιχάλη Γούτη.

Το έργο HUBRIS είναι εμπνευσμένο από τον ήρωα «Φάουστ» όπως αποδίδεται στα έργα των Goethe και Marlowe και στα «Επτά θανάσιμα αμαρτήματα». Ο Φάουστ υποδηλώνει την ανάγκη της αποφυγής μιας κοινότυπης-τυποποιημένης ζωής που οδηγεί σε ακραίες παραβατικές συμπεριφορές και την κατάκτηση δύναμης και ισχύος. Τα αμαρτήματα αποτελούν το «επιθυμητό», τον «πειρασμό», που εξαναγκάζουν το σύγχρονο άνθρωπο στην απληστία, την αλαζονεία και την υπερβολή.

Μέσω της θεωρητικής και σωματικής έρευνας η χορογράφος μελετά τη σύνδεση των παραπάνω στοιχείων και τη χορογραφική-ερμηνευτική τους απόδοση. Το έργο διαπραγματεύεται διαχρονικές αξίες που μεταφέρονται με σύγχρονο ύφος, τη χρήση συμβολισμών, χειρονομιών και ποιοτήτων κίνησης.

Η αυθεντική μουσική δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Μιχάλη Γούτη σε συνεργασία και παράλληλα με τη χορογραφική σύνθεση. Η σύμπραξη χορού, μουσικής και σκηνογραφίας συντελούν στη δημιουργία μοναδικού έργου που συγκινεί, παρασύρει και προκαλεί το κοινό να συμμετέχει πνευματικά και ψυχικά.

Συντελεστές:

Χορογραφία-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αντωνιάδου
Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Παναγιώτου

Ομάδα Χορού Κιναίσθηση:

Χορεύουν: Μαργαρίτα Παναγιώτου (οργή), Χριστίνα Παντελή (περηφάνια), Νάντια Αρβανιτάκη-Ρέβη, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Δόμνα Μπίκου
Ηθοποιός: Μάριος Ζαρδαβάς (Φάουστ)

The Social Body Dance Lab: Ιωάννα Αγισιλάου, Βιολέττα Βαρουδή-Βασιλείου, Ιωάννα Καρατέγου, Ευαγγελία Κυριακού, Λία Κωστούλη, Νικολέτα Μακρυγιάννη, Charlotte Neil, Γλυκερία Σακελλαρίου, Γεωργία Σφακανάκη

Αυθεντική Μουσική Σύνθεση: Μιχάλης Γούτης
Φλάουτο: Νίκος Παπαπαρασκευάς
Βιολί: Χριστινά Τσίγκα
Φωνές: Μέλα Γεροφώτη, Γιαννης Μαστρογιάννης
Κρουστά: Γιάννης Ριζόπουλος
Ακορντεόν: Κώστας Τσούγκρας
Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη
Πιάνο: Μιχάλης Γούτης
Κοντραμπάσο: Τραιανός Αλμπανούδης
Ηχοληψία/Μίξη: Λεωνίδας
Sound Design: Κάρολος Γκακίδης
Φωτογραφία: Σπύρος Κίτσιος