Ο Κώστας Πρατσινάκης κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 4 Ιουνίου 2016 για να συναντηθεί με τους φίλους του στην Αθήνα. Θα δώσει μια μουσική παράσταση με αναφορές στα τραγούδια τα οποία τoν χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια. Τραγούδια από την δισκογραφία του, με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή, δικά του και άλλα γνωστά καταξιωμένα των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.

Η παράσταση στόχο έχει να ενώσει καλλιτέχνες και κοινό και να τους κάνει να αισθανθούν να εκφραστούν και να ζήσουν κάτι μοναδικό. Μαζί  θα είναι οι σταθεροί συνεργάτες του μουσικοί  Κώστας Ματσίγκος στην κιθάρα και Γιώργος Κοκκινάκης στο πιάνο.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Πρατσινάκη

Bρίσκεται στον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού από το 1974 διαγράφοντας μια σημαντική πορεία τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις του, όσο και στον τομέα της δημιουργίας και ερμηνείας τραγουδιών. Κατάφερε να κάνει τα πιστεύω και τα θέλω του πράξη μακριά από τα αστραφτερά φώτα της ανταποδοτικής προβολής και αυτό το έχει καταγράψει το κοινό που τον αποδέχεται.

Έχει εμφανιστεί σε Μπουάτ, Μουσικές Σκηνές, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό με «αφετηρία» πάντα την Θεσσαλονίκη.

Στην δισκογραφία ξεκίνησε μαζί με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή σαν ερμηνευτής στους δίσκους «Ήταν μια στιγμή» και «Ταξίδια με τον ίδιο Χάρτη». Ακολουθούν οι δίσκοι «Έτσι τυχαία» και «Εδώ θα κατέβω» στους οποίους έχει την μουσική και την ερμηνεία και στην συνέχεια ενώνεται με τα τέσσερα (4) αδέρφια του στο Σύνολο  ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ με το οποίο και κυκλοφόρησε το  CD «Δημόσια Μουσική Συνύπαρξη».  Σήμερα εξακολουθεί να εμφανίζεται ζωντανά με έντονη παρουσία.

Είναι ο ερμηνευτής στην  δισκογραφική  δουλειά σε μουσική Γιάννη Βρύζα και ποίηση Αγγέλας Μάντζιου που μόλις κυκλοφόρησε.