Το Hotel Éternité δεν μοιάζει με ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Οι εργαζόμενοι και η διευθύντρια του ξενοδοχείου δεν επιτρέπουν σε τίποτα να παλιώσει. Προσπαθούν να «παγώσουν» τον χρόνο πιστεύοντας πως αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες που καταλύουν εκεί να διαχειριστούν καλύτερα τη ζωή τους που περνά. Ή που δεν περνά.

Το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού, που παρουσιάζεται στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» ύστερα από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου, διαδραματίζεται σε έναν τόπο όπου ο θάνατος δεν θα υπάρχει και αποτελεί ένα από σκηνής ευφυές σχόλιο για τον χρόνο, την ύπαρξη, τη ζωή.

Γιάννης Καλαβριανός

Ο Γιάννης Καλαβριανός είναι σκηνοθέτης και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ καθώς και υποψήφιος διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος. Από τους ιδρυτές της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Έχει γράψει τα κείμενα και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Κουμ κουάτ (κείμενο με τη Μαρία Κοσκινά, Θέατρο του Νέου Κόσμου), Βελλεροφόντης (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων), Γρανάδα (Από Μηχανής Θέατρο), Ανεμοδαρμένα Ύψη, της Έμιλυ Μπροντέ (μετάφραση και διασκευή, Κ.Θ.Β.Ε.), Phone Home (τριεθνής συμπαραγωγή με τα Pathos München και Upstart Theatre London, Θέατρο Σφενδόνη), Gods/The Lost Ring, (Deutsches Theater Berlin), Αβελάρδος και Ελοΐζα (Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο του Νέου Κόσμου), David’s Formidable Speech on Europe (Deutsches Theater Berlin-Autorentheatertage, Kunstfestspiele Herrenhausen Hannover), Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας (Φεστιβάλ Αθηνών, Bios, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Sarajevo Winter Festival, CSS Teatro Stabile-Ουντίνε, Spazio Teatro NO’HMA-Μιλάνο), Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες (Φεστιβάλ Αθηνών, Bios), Πρακτόρισσες (Θέατρο του Ήλιου, Αθήνα), Ποιος είναι δίπλα μου; της Πένυς Φυλακτάκη (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»), Εγώ είμαι το Θείο βρέφος! (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Η τάξη μας, του Τ. Σλομποτζιάνεκ (Θ.Ο.Κ.), Η Τσερλίνε και το σπίτι των κυνηγών, διασκευή των Αθώων του Χ. Μπροχ (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας), Άουστρας ή η αγριάδα, της Λένας Κιτσοπούλου (Εθνικό Θέατρο, Theater Tri-bühne-Στουτγάρδη, Piccolo Teatro-Μιλάνο, Heidelberger Stückemarkt-Χαϊδελβέργη).

Έχει τιμηθεί με τα: Βραβείο Κουν, Καλύτερου Θεατρικού Έργου 2013-2014, Βραβείο Νίκος Ζακόπουλος, International Prize Il Teatro Nudo, di Teresa Pomodoro, Milan 2014-2015.


Διαβάστε επίσης: 
Hotel Éternité, του Γιάννη Καλαβριανού στο Εθνικό Θέατρο