7 καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της περιοχής, εκπροσωπούνται με ισάριθμα σημαντικά project που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν στο Νότιο Τιρόλο.

7 καλλιτεχνικές παρεμβάσεις επεκτείνουν εικαστικά την έκθεση με ποικίλους τρόπους έκφρασης. Εμπνεόμενοι από την επαρχία τού Νότιου Τιρόλο και τους ανθρώπους της, οι επτά εικαστικοί καλλιτέχνες συμβάλλουν στην έκθεση με διορατική, κριτική και στοχαστική προσέγγιση.

Συνδέοντας το τοπικό με το παγκόσμιο και αναδεικνύοντας την κοινότητα του Τιρόλο σε διευρυμένο πλαίσιο,  η έκθεση κατορθώνει να αφορά “τον καθένα ξεχωριστά”!

Ας αγκαλιάσουμε μαζί τους “Δολομίτες“!

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας για συνεργασία και διάδοση των τεχνών. Οργανώθηκε το 2016 από την Ένωση Καλλιτεχνών του Νότιου Τιρόλο (Südtiroler KünstlerBund γνωστή ως SKB) με ανάθεση σε 7 αρχιτέκτονες και 7 καλλιτέχνες και παρουσιάστηκε στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας. Πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Αυτόνομης Επαρχίας του Bolzano (Νότιο Τιρόλο).

Οι επιμελητές του Project είναι ο αρχιτέκτονας David Calas και η Lisa Trockner, διευθύντρια της Ένωσης Καλλιτεχνών του Νότιου Τιρόλο (SKB).

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

GINO ALBERTI, ROLAND BALDI, DELL’AGNOLO – KELDERER, ARNOLD MARIO DALL’O, EM2 ARCHITEKTEN, FELD 72, ANDREAS FLORA & GILBERT SOMMER, KÄTHE HAGER VON STROBELE, INGRID HORA, HUBERT KOSTNER, MODUS ARCHITECTS, PETER PICHLER, THOMAS STERNA, WILLY VERGINER