Με ένα all-star καστ, ο Κέβιν Κόστνερ (Kevin Costner) επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το “Horizon: An American Saga”, ένα φιλόδοξο ιστορικό έπος, δομημένο σε κεφάλαια, για το πώς κερδήθηκε η Δύση.

Το γουέστερν φαίνεται να έχει γίνει το αγαπημένο είδος του Κέβιν Κόστνερ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης το έχει επιλέξει, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, χρησιμοποιώντας το είδος ως τρόπο για να γνωστοποιήσει το όραμά του για την Αμερική, που τροφοδοτείται από βαθιά ριζωμένες πολιτικές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο σκηνοθέτης του “Dances with Wolves” (1990) επέστρεψε με ένα νέο γουέστερν σε μορφή σειράς. Στο “Horizon: An American Saga”, απεικονίζει τις περιόδους που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον Εμφύλιο Πόλεμο και την κατάκτηση της Αμερικανικής Δύσης.

Ο Κέβιν Κόστνερ έχει κινηματογραφήσει αυτό το επικό έπος, γεμάτο παγίδες και ίντριγκες, μέσα από τα μάτια διαφορετικών χαρακτήρων από την ιστορία, από τους πρωτοπόρους μέχρι τους Ινδιάνους που συμμετείχαν σε έναν αγώνα για την επιβίωσή τους. Με φόντο τη συναρπαστική αμερικανική Δύση, ζητά από το κοινό να διαλογιστεί η βαρβαρότητα του ανθρώπου.

Το έργο, με διάρκεια δέκα ώρες και το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από 35 χρόνια, βασίζεται σε ένα μωσαϊκό χαρακτήρων, που ερμηνεύονται – μαζί με τον Κέβιν Κόστνερ – από ένα πάνθεον ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων των Σιένα Μίλερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λουκ Γουίλσον και Γουίλ Πάτον.

Πηγή: FESTIVAL DE CANNES