Ο Σπύρος Αλιδάκης σκηνοθετεί ένα site-specific καλλιτεχνικό δρώμενο, στο οποίο εικόνες, ντοκουμέντα, ήχοι, βιντεο-προβολές, αρχειακό υλικό του θεάτρου, κομμάτια από τις παραστάσεις του, αναμνήσεις, συνεντεύξεις, όλα εμπλέκονται σε μία σύνθεση. Σ΄ αυτό το πλαίσιο ο χώρος του θεάτρου της Οδού Κυκλάδων γίνεται ένας ζωντανός χάρτης αναμνήσεων, φαντασίας και ερμηνείας, μέσα από ένα multimedia θέαμα.

“Με σημείο εκκίνησης, λοιπόν, το Θέατρο της οδού Κυκλάδων, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς χώρους της Αθήνας, και με αφορμή τον Λευτέρη Βογιατζή, το έργο του και στοιχεία της προσωπικής του ζωής, αλλά κυρίως με αφορμή την επί 30 χρόνια ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τον ιστορικό αυτό χώρο και την αέναη μεταμόρφωσή του, ξεκινά μια «ξενάγηση» για τους θεατές. Στην «ξενάγηση» αυτή, όλοι οι χώροι του θεάτρου ζωντανεύουν, και οι θεατές διεισδύουν σε μια υπαρξιακή αναζήτηση, όπου ο θάνατος, ο έρωτας και η τέχνη συντίθενται και αποσυντίθενται ξανά και ξανά”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο εμπνευστής του “Hommage”, Σπύρος Αλιδάκης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική: Γιάννης Λούκος

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Κίνηση – Χορογραφία: Φώτης Νικολάου

Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Οργάνωση Παραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή

Με τη ζωντανή ή κινηματογραφική παρουσία των Αμαλία Μουτούση, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Σκουλά, Στεφανία Γουλιώτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Βάλια Παπαχρήστου, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Περικλή Μουστάκη, Δημήτρη Ήμελλο,  Γιάννη Νταλιάνη, Αργύρη Πανταζάρα, Θάνο Τοκάκη, Νικόλα Παπαγιάννη, Νέστορα Κοψιδά, Γιάννη Σαββουιδάκη κ.ά.

Προβλεπόμενη διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20’

Συνεργασία Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων και Εταιρείας Λυκόφως


Περισσότερες πληροφορίες για την παράστασηHommage: Μία site specific παράσταση για τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή – Από 4 Δεκεμβρίου