Ο Hubbard δείχνει εφτά καινούργια ζωγραφικά έργα, συνεχίζοντας τον πειραματισμό του με τα ποικίλα βιομηχανικά υλικά και επεκτείνοντας περαιτέρω το ζωγραφικό του λεξιλόγιο σε διαφορετικά μέσα.

Η πρώτη ομάδα έργων αποτελείται από πέντε πίνακες που έχουν δημιουργηθεί από τη μεγέθυνση σχεδίων του καλλιτέχνη με μελάνι. Τα σχέδια μεταφέρονται στον καμβά, όπου απλώνεται χρωματιστή ουρεθάνη και υαλοβάμβακας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την εναλλαγή του προσανατολισμού των έργων από το δάπεδο σε όρθια θέση. Η χρήση έντονων χρωμάτων είναι χαρακτηριστική στα έργα του, όπως και των καμπύλων γραμμών με τις οποίες ο καλλιτέχνης συνθέτει ζωγραφικά πεδία με άμορφα σχήματα, τονίζοντας την πυκνότητα του χρώματος πάνω στον καμβά.

Η δεύτερη ομάδα έργων της έκθεσης είναι αποτυπώσεις ουρεθάνης από ξυλόγλυπτα ανάγλυφα. Τα ξυλόγλυπτα που μοιάζουν με χειροτεχνήματα, μεγεθύνονται, αναπαράγονται και στη συνέχεια αποτυπώνονται σε μια ρηχή λεκάνη ουρεθάνης. Στο τέλος, τα έργα τοποθετούνται σε πλαίσια με ορειχάλκινη επένδυση, κατασκευασμένα έτσι ώστε να απέχουν από τον τοίχο, αναδεικνύοντας την διαφάνεια και την γλυπτική τους διάσταση.

Ο Alex Hubbard συνδυάζει συχνά στη δουλειά του τη ζωγραφική με την περφόρμανς και το βίντεο, δημιουργώντας μία αλληλένδετη σχέση μεταξύ των διαφορετικών αυτών μέσων, όπου το ένα δρα ως σημείο εκκίνησης για το άλλο. Η ζωγραφική του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία συνεχής προσπάθεια διερεύνησης των εννοιών της κατασκευής, της σύνθεσης, της μάζας, του χρώματος και του βάθους των εικόνων που δημιουργεί.

Βιογραφικό

Ο Alex Hubbard (γεν.1975 στο Newport, Oregon) είναι απόφοιτος του Pacific Northwest College of Art και του Whitney Museum of American Art Independent Study Program. Ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Επιλεγμένες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν: “Like a virgin, touched for the thirty-first time”, STANDARD (Oslo), Όσλο (2016); “Basic Perversions”, Maccarone, Λος Άντζελες (2015); “Urethane Paintings”, Eva Pressenhuber Gallery, Ζυρίχη (2014); Galerie Neu, Βερολίνο (2014); “Magical Ramón and The Five Bar Blues”, Maccarone, Νέα Υόρκη (2013) και “Alex Hubbard, Hammer Projects”, The Hammer Museum, Λος Άντζελες (2012).

Επίσης έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις όπως: “Single-Channel Catalyst: Alex Hubbard’s ‘Eat Your Friends’ and Selections from the Collection”, Weatherspoon Art Museum, Greensboro, NC (2016); “America is hard to see”, Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη (2015); “Chat Jet”, Künstlerhaus, Halle für Kunst & Medien, Graz, Αυστρία (2013); “Under Destruction”, σε επιμέλεια Chris Sharp και Gianni Jetzer, Swiss Institute, Νέα Υόρκη (2011); “2010 – The Whitney Biennial”, Whitney Museum of American Art, New York; “Greater New York”, PS1 MoMA, Νέα Υόρκη (2010); “Death Never Sleeps”, The Kitchen, Νέα Υόρκη (2010); “Bingo, wait a minute”, Midway Contemporary Art, Minneapolis (2009).