Θέματα καλλιτεχνικής έρευνας και θεωρίας στο έργο της Ναυσικάς Πάστρα είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, στις 18:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ναυσικά Πάστρα. 1921-2011. Αναδρομική έκθεση: τα σχέδια, τα γλυπτά και τα θεωρητικά κείμενα» που φιλοξενείται μέχρι τις 25.05 στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Christophe Le Rigoleur, ενώ συμμετέχουν οι: Κατερίνα Κοσκινά, Πρόεδρος του ΚΜΣΤ, Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια του ΚΜΣΤ, Μιλτιάδης Παπανικολάου, καθ. Ιστορίας της Τέχνης και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Χάρης Σαββόπουλος, καθ. Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., Μάνος Στεφανίδης, επίκουρος καθ. Ιστορίας της Τέχνης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γιώργος Τσακίρης, καθ. ζωγραφικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.

Επιστημονικός Σύμβουλος της ημερίδας και της έκθεσης είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ο οποίος πρόκειται να ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στην ημερίδα και το ευρύ κοινό στην έκθεση στο ΚΜΣΤ την Πέμπτη 15.05 στις 16:00 και το Σάββατο 17.05 στις 12:00. Η συμμέτοχη είναι ανοιχτή, με το εισιτήριο εισόδου.

Η αναδρομική έκθεση της Ναυσικά Πάστρα από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών. Περισσότερες πληροφορίες