Για τρίτη σεζόν, το σπίτι του Μολιέρου επισκέπτεται το αθηναϊκό κοινό στη μεγάλη οθόνη του auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, προσφέροντας το κλασσικό του ρεπερτόριο σε μαγνητοσκόπηση, με ελληνικούς υπότιτλους. Το δεύτερο έργο της Comédie-Française που θα προβληθεί στην οθόνη του auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου για το 2019, είναι το «Ηλέκτρα/Ορέστης» σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία από τον διάσημο Βέλγο θεατράνθρωπο Ivo van Hove.

Το πολυσυζητημένο αυτό έργο, εμπνευσμένο από τα ομώνυμα έργα του Ευριπίδη, μετά τη πρεμιέρα του τον Απρίλιο στο Παρίσι, παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Οι παραστάσεις του στο θέατρο Richelieu της Comédie-Française θα συνεχιστούν από τις 25 Οκτωβρίου 2019 ως τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Ηλέκτρα /Ορέστης (εμπνευσμένο από τα έργα του Ευριπίδη)

Κατά την επιστροφή του από τον Τρωικό πόλεμο, ο Αγαμέμνονας δολοφονείται από τη σύζυγό του Κλυταιμνήστρα και από τον εραστή της Αιγίστη. Επτά χρόνια αργότερα, μετά από μια μακρά εξορία, ο γιος του Αγαμέμνονα Ορέστης επιστρέφει στο Άργος. Με την αδελφή του την Ηλέκτρα, αποφασίζουν να εκδικηθούν τη δολοφονία του πατέρα τους και να εκθρονίσουν τον σφετεριστή που βασιλεύει δίπλα στην Κλυταιμνήστρα. Ωστόσο η νεαρή γυναίκα ωθεί τον αδελφό της να προχωρήσει βαθύτερα στην εκδίκησή τους και να σκοτώσει τη μητέρα τους…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία και σκηνογραφία από τον Ivo van Hove
Με το θίασο της Comédie-Française και τους:
Denis Podalydès: Μενέλαος
Elsa Lepoivre: Κλυταιμνήστρα και Ελένη
Suliane Brahim: Ηλέκτρα
Christophe Montenez: Ορέστης
Καθώς και τους ηθοποιούς της Ακαδημίας της Comédie-Française