Αυτή τη μαγική χορογραφία του Προσσόχοφ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι λάτρεις του χορού σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας (σε συνεργασία με την Pathé Live).

Στη νέα παραγωγή του Μπαλέτου Μπολσόι που θα προβληθεί δορυφορικά σε πάνω από 1.700 αίθουσες και σε περισσότερες από 60 χώρες, συμμετέχουν εκλεκτοί συντελεστές, ανάμεσα στους οποίους δύο διάσημοι καλλιτέχνες της σύγχρονης Ρωσίας: ο νεαρός συνθέτης Ίλια Ντεμούτσκι και το «τρομερό παιδί» του ρωσικού θεάτρου, Κίριλ Σερεμπρέννικοφ που υπογράφει το λιμπρέτο.

«Ένας ήρωας του καιρού μας»

Αρχές 20ού αιώνα. Ο νεαρός αξιωματικός Πετσόριν ταξιδεύει στα μεγαλόπρεπα βουνά του Καυκάσου, αναζητώντας παθιασμένους έρωτες που θα τον οδηγήσουν μοιραία στην προδοσία και στην οδύνη. Άραγε ο Πετσόριν είναι απλώς ένας επιπόλαιος τυχοδιώκτης όταν λέει: «Ακόμα κι αν μου τα δώσεις όλα, πάλι δεν μου φτάνει»; Του αρέσει να πληγώνει και να πληγώνεται; Ή μήπως είναι απλώς μια παρεξηγημένη πληθωρική προσωπικότητα που θέλει να ζήσει στα άκρα; Είναι τελικά αληθινός ήρωας ή ένας συνηθισμένος άνθρωπος;

Η προβολή της χορευτικής παράστασης Α Ηero of Our Time εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Χορός στο Μέγαρο και των δορυφορικών μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο ΜΜΑ, σε συνεργασία με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σύμπραξη, χάρη στην οποία οι φίλοι του χορού έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μεγάλα κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου. Η Pathé Live, από το 2009, έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Συντελεστές:

Μουσική: Ilya Demutsky
Χορογραφία: Yuri Possokhov
Λιμπρέτο: Kirill Serebrennikov

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de ballet των Μπολσόι