Η εγκατάσταση “Here Hear Me” της Braggart παρουσιάζεται στις 25 Νοεμβρίου 2022, 18:00 – 22:00, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σας προσκαλούμε για να τιμήσουμε τις Γυναίκες, μητέρες, νέες, μεσήλικες, ηλικιωμένες, που δεν τις άκουσε κάνεις, είναι εδώ και με μια φωνή μαζί να ευαισθητοποίηση όλους μας, μέσα από την Τέχνη να υψώσουμε τη φωνή και το σώμα μας, για να σταματήσει εδώ η κακοποίηση των Γυναικών. HERE HEAR ME, ΕΔΩ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ.

Ένα φουστάνι, ακόμη ένα, πολλά την προηγούμενη χρονιά περισσότερα αυτή τη χρονιά. Έντεκα γυναίκες σύγχρονοι εικαστικοί, δημιουργούν η κάθε μια το δικό της φουστάνι, εμπνέονται από μια γυναικοκτονία ανώνυμη ή επώνυμη, εντάσσοντας το εικαστικό έργο τους, επάνω στο φουστάνι/σώμα αυτών των γυναικών που πόνεσαν, έπεσαν θύματα βιασμού, χάθηκαν, ως φόρο τιμής. Ζωγραφική, κολάζ, υφαντική, μικτή τεχνική, οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, επιλέγοντας διαφορετικά υλικά η κάθε μια τους, και εφαρμόζοντάς τα, στα φουστάνια που θα παρουσιάσουν και θα πλαισιώσουν ένα τραπέζι στρωμένο για δείπνο αυτών των γυναικών.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί video προβολή, Performance και απαγγελία ποιημάτων με μουσική. Αλληλεπιδραστής της Εικαστικής Εγκατάστασης ο τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ποιητής NOMIK. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στις γυναίκες με τίτλο “I ain’t gonna be a king”, καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση, με τίτλο «Της επιστροφής της διαδοχής».

Η Εικαστική Εγκατάσταση HΕRΕ HEAR ME είναι σχόλιο στο έργο, «Δείπνο / The Dinner Party» της Αμερικανίδας Φεμινίστριας Εικαστικού Judy Chicago 1974/1979. Με το Δείπνο, έργο Φεμινιστικής Τέχνης, η καλλιτέχνιδα Judi Chicago ήθελε να τιμήσει τις Γυναίκες.

Μια σκέψη, μια λέξη, μια εικόνα

νιώθει το χάδι του αέρα αιώνια.
Μιλά, τραγουδά με το θρόισμα

Χορεύει στο ρυθμό των ανέμων
μα ορθώνεται σταθερό αέναα
και ακίνητο, για χρόνια αναζητά
αφουγκράζεται, νοιώθει, αποκτά

-Ελένη Γάτσιου

Συμμετέχουν οι Εικαστικοί

Ζωή Αντύπα, Εβίτα Βουδούρη, Ελένη Γάτσιου, Μαρία Διαμαντίδου, Μαρία Ζησοπούλου, Ιούλιττα Καραμαύρου, Χριστίνα Σαββάκη Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Γεωργία Μανταλιά, Χριστίνα Μπαντέκα, Μαριέλλα Μπιλίτσα

SOLO LIVE: NOMIK
GUEST: NASIA KARATSIRAKI /ARTIST – PERFORMANCE “ΒUT HE LOVES Me”

Κεντρική εικόνα θέματος: Εβίτα Βουδούρη. Λεπτομέρεια έργου.